את ההגנה צריך להקים מחדש, האדומים צריכים שלושה בלמים, מגן ימני, וגם שמעון הרוש המגן השמאלי הוא לא מניה בטוחה. בין הקורות גיא חיימוב מועמד להצטרף, כפי שפורסם כאן. התקשורת בקפריסין אגב, מדווחת הבוקר על התעניינות של האדומים בשוער לרנקה. בקישור יש צורך לפחות בשניים עד שלושה שחקנים. במקום דג'מבה דג'מבה שעזב וחנן ממן שבדרך החוצה.
במרכז השדה בראיין גרזיצ'יץ' קרוב לסיכום והוא אופציה מצוינת. השיחות עם הקשר שסיים את חוזהו בקרית שמונה נמשכות, ובהפועל אופטימיים. גרזיצ'יץ' עשוי להיות הרכש הראשון והנכון ביותר של הפועל. במועדון אומרים שטרם החל המו"מ עם קשר א.א.ק לרנקה אלכס דה סילבה, ששמו עלה ע"י בן שמעון. עוד נקודה חיובית היא חזרתו של גילי ורמוט בעונה הבאה, עם סימן שאלה לגבי איזה ורמוט יחזור להפועל ברמת המשחק.
האור נמצא בחלק התקפי. טוטו תמוז אומנם עזב, אבל לאור יכולתו העונה ספק אם זו אבידה קשה. עומר דמארי, לו יש אפשרות יציאה לחו"ל אם מישהו ירצה לקנות, ימשיך קרוב לוודאי לעוד עונה ויחד עם טל בן חיים הם ציוות נהדר. חלוץ מחליף, כמו מהרן לאלה או אוהד קדוסי יסגרו את הפינה למעלה. וכאן מגיעה שאלה קריטית - איתי שכטר.
האם באמת הפועל, מול כל האתגרים הנ"ל, באמת זקוקה לבן האובד שכטר. ברור שבבלומפילד היו רוצים לראות את החלוץ חוזר, בטח בשביל האוהדים, ולא לראות שוב שחקן אדום שבטעות יהפוך לצהוב. אבל השיקול הרציונאלי הוא שייקבע.
אז כמה באמת עולה להביא את שכטר? העובדה שקייזרסלאוטרן הגרמנית ששכטר שייך לה, נשארה בליגה השניה אומרת ששכרו של שכטר ימשיך לעמוד על כ-300 אלף יורו, לעומת כ-450 אלף יורו, אם לאוטרן הייתה עולה לבונדסליגה, כך על פי חוזהו של החלוץ. השחקן רוצה חוזה לשנתיים מכל קבוצה בה ישחק.
גובה העסקה תלוי רבות בכמה הגרמנים יחליטו למכור את חלוץ סוונזי. מחיר המינימום יהיה 500 אלף יורו, אך יתכן שבכלל יהיה מדובר בלפחות מיליון יורו. כלומר, במקרה הזול ביותר עלות העסקה של שכטר עומדת על 5 מיליון שקלים, וזה סופר אופטימי, ובמקרה שבו הגרמנים יעמדו על מחיר סביר מבחינתם, עלות עסקת שכטר תעמוד על בין שבעה ל-8 מיליון ש"ח. עלויות לא פשוטות לעיכול, בטח בקבוצה בה עושים תהליך הבראה ובניה מחדש.
אוהדי הפועל ת"א מקווים ששכטר יסכים להתפשר מעט על השכר, לכווץ ולחזור לקבוצה, אך נראה שלאדומים, באופן אובייקטיבי, יהיה קשה לעמוד בעסקה כזאת.