כזכור, עוד הרבה לפני שנחנך האיצטדיון, ניטשו ויכוחים רבים בין אוהדי הפועל פ"ת לבין העירייה בנושא שמו של האיצטדיון. למקורבי המועדון, כמו גם לאלמנתו של סטלמך, היה חשוב מאוד לשמר את המורשת ולקרוא למבנה החדש על שמו של שחקן העבר האגדי. העירייה מצדה, תכננה למשוך ספונסרים ולאפשר להם לקרוא את המונומנט על שם מסחרי, בתמורה להכנסות שמנות.
בין הנוכחים בתערוכה שנערכה במקום היום, היו בין השאר גם מאיר שמיר, אהוד אולמרט, אבי לוזון, יצחק אוחיון עופר גלזר, איצ'ה מנחם, גברי לוי, אריאל שיינמן ועוד. בין מספר אישים התפתח דין ודברים בנוגע לנושא הבוער, ובסופו של דבר הבטיח ראש העיר כי יפעל לשינוי שמו של האיצטדיון
התערוכה עצמה, הינה פרי יוזמתו של מאיר שמיר, לשעבר הבעלים של הפועל פתח תקווה, שבחר להקים אותה בתא הכבוד שלו באיצטדיון, וזאת על רקע גל האלימות ההולך וגובר בכדורגל הישראלי. בנוסף ראה שמיר לנכון, להנציח את הספורט היהודי בתקופת השואה, דווקא בסמוך לכר הדשא של הכדורגל הישראלי.
"במסורת היהודית מקובל שכשבונים בית חדש מקפידים להשאיר חלק מסויים לא גמור בלי טיח זכר לחורבן. על סמך הרעיון הזה חשבתי שיהיה נכון שבאיצטדיון הכי מפואר היום בארץ יהיה נכון שכשבאים לבוא ולהנות מכדורגל יהיה גם חדר הנצחה לכדורגל היהודי בזמן השואה", הסביר שמיר, " זה דבר ששמר על שפיות של אנשים. אני חושב שיהיה נכון אם יושב ראש ההתאחדות אבי לוזון יאמץ את הרעיון שכל קבוצה שאוהדיה קוראים קריאות גזעניות, חלק "מהעונש" יהיה לעבור פה ולראות את התערוכה. אני גם יודע שאמורים להתקיים פה משחקים בינלאומיים ויהיה נכון לארח את המשלחות כאן ולהראות את ההיסטוריה של העם היהודי שקשורה לכדורגל".
כאמור גם אבי לוזון נכח באירוע ואמר: "זה יביא מודעות למה לא צריך לנהוג באלימות. אין ספק שישנם הרבה שבני נוער שלא מבינים ממש מה זה השואה ואולי דרך החדר הזה יבינו זאת. אני חושב שמי שיראה את זה לא ינהג באלימות. מלבד זאת זה גם מוכיח כמה עם ישראל צרי להיות מאוחד כדי שלא תהיה עוד שואה". על ההמלצות של שמיר הוסיף: "אני לא יודע אם הרעיון הראשון ישים, אבל אני בהחלט אדאג שנבחרות שמגיעות לשחק בארץ יעברו פה. זה יתן להם ראייה נוספת על מדינת ישראל ומה שהעם היהודי עבר".