הכדורגל הישראלי משווע לשינוי בכל הנוגע לרמת האלימות במגרשים. בוועדת החינוך והתרבות בכנסת התקיים היום (שני) דיון בנושא האלימות, בו נכחו בין היתר יו"ר ההתאחדות אבי לוזון, השר לבטחון פנים יצחק אהרונוביץ', מנכ"ל מכבי חיפה איתמר צ'יזיק ויו"ר בית"ר ירושלים, איציק קורנפיין.
"אני לא מסכים שכלום לא משתנה בכל הנוגע למיגור האלימות", אמר אבי לוזון, "אתמול בפגישה שלי עם מפכ"ל המשטרה הוא התחייב שהוא לוקח על עצמו לשים בפוקוס את האלימות בכדורגל. כבר בשבת האחרונה התחילו לעקוב ולקבל דיווחים על כל אלה שאסור להם להיות במגרשים. המשטרה גם מפענחת את התמונות מהדרבי וברגע שיהיו צילומים של מישהו שזורק מוט ברזל, ישלפו אותו מהמיטה ויעצרו אותו עד תום ההליכים. בשבועות הקרובים תראו ההתייחסות שונה של המשטרה לאירועים האלימים. עד עכשיו לא היה מצב שהמפכ"ל התחייב אישית לעניין, עד עכשיו המשטרה אולי לא לקחה את העניין במאה אחוז רצינות. מהיום תראו תוצאות בשטח. אני במקום האוהדים שזרקו מוטות בדרבי ממש לא הייתי ישן בשקט".
"שלא יחשבו שהאלימות התגברה", הוסיף לוזון, "להיפך, האלימות ירדה בעשרות אחוזים. המשטרה צריכה להגדיל את הכוחות שלה בהתאם למודיעין. לראיה, במשחק בין בית"ר למכבי פ"ת היו יותר שוטרים ולא היו אירועים אלימים. איל יכול להיות שמתחת לאף של המשטרה אוהדי כדורגל זרקו חזיז לעבר ילדה שניצלה בנס ממוות? עד עכשיו המשטרה לא יישמה את החוק שאומר שאוהדים שאסרו עליהם להגיע למגרש, יגיעו לחתום בתחנה. במקום זה הם הגיעו למשחק וצחקו עלינו בפנים. המפכ"ל הבטיח שיישמו את החוק".
"השופטים היום משחררים עצורים ונותנים הרחקות ל-30 יום. הבעיה היא ששופט רגיל מטפל בתיקי רצח ואונס, ואז מתייחסים בקלות לתיקי אלימות בכדורגל. לעומת זאת, השופט שהכניס את זורק הרימון בב"ש לכלא יצר הרתעה, צריך שיותר אוהדים יישבו בכלא. אני מתחייב להפיץ תמונות של מי שייכנס לכלא כדי שדברים כאלה לא יחזרו".
השר לבטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', אמר בדיון: "אני מקבל את הבקשות, והן גם עלו למפכ"ל. אם צריך לתגביר את הכוחות נעשה זאת. אבי, אני רק מבקש ממך - זה לא 'הם ואנחנו'. כולנו צריכים להיות יחד, ואני אומר זאת גם למשטרה".
בית"ר ירושלים סבלה לא פעם מהתנהגות אוהדיה, ונענשה בתדירות גבוהה בבית הדין. היו"ר שלה איציק קורנפיין נכח אף הוא בוועדת החינוך והתרבות בכנסת, ואמר: "אנחנו מתמודדים עם דברים ברמה היומיומית. דברים לא ייפתרו בוועדות. הקבוצות עומדות בחזית אחת מול כולם, כולל המשטרה וההתאחדות. ממה שבדקנו, רוב המתפרעים הם בני נוער וצריך לטפל בזה גם ברמת משרד החינוך. אומרים שבית"ר מייצגת את האלימות בספורט, אבל מפקד משטרת ירושלים אמר לי שבכלל לא מגיעים אליו תיקים. הבעיה היא שאנחנו משלמים על אבטחה, ובסוף גם אלה שצריכים לתת דין וחשבון בהתאחדות".
ח"כ רונית תירוש: "אני מתעסקת בנושא הרבה שנים. החינוך הוא הבסיס לכל. אני רואה סדרנים שמקבלים מוטות בראש, שחקנים ושופטים שלא יכלו להיכנס לחדר ההלבשה. יש חוק שלא מייושם. יש סעיפים שמאפשרים לקחת אוהדים לשנת מעצר וזה לא קורה. איך יכול להיות שאוהדת שנכנסה למגרש שוחררה ולא נעצרה? איך מי שנכנס לפגוע באלון יפת לא נעצר? למשטרה יש את הכלים אבל היא לא עושה כלום". ח"כ יריב לוין הוסיף: "אנחנו יותר קרובים למיגור הכדורגל מאשר למיגור האלימות".
"החוק נגד אלימות הוא חוק מצוין", אמר מנכ"ל מכבי חיפה איתמר צ'יזיק, "עכשיו רק צריך ליישם אותו. אחרי המעצר בב"ש אתם תראו שאף אחד שם כבר לא יזרוק רימון. יישום החוק צריך להיות קודם כל בנוגע לאוהדים. באנגליה יש אוהדים שנכלאו ל-7 שנים".
נציג המשטרה, ראש אגף המבצעים ניצב ניסים מור, טען נגד החזרת כוחות השיטור ליציעים: "אין שום סיבה ששוטרים יהיו במגרשים. צריך להגדיר את האנשים המתאימים כדי לפתור את הבעיות. זו תהיה טעות גדולה להחזיר את השוטרים כי הנוכחות שלהם רק גרמה לגידול האלימות".