אחרי שבחרנו את כל העמדות במגרש, נשארנו עם התותחים הכבדים, אלה שזכו להכי הרבה מהקהל ואחראי גם להכי הרבה שערים: החלוצים. פרויקט "באו גדולים", בחירת הזרים הגדולים ביותר, עם כתבה אחרונה בסדרה, והפעם: בוחרים את שני החלוצים הכי טובים שהיו כאן. העוצמות של יעקובו, הקילריות של קוביקה או אולי דווקא הטאצ' של סטפן שאלוי? הצביעו בסקר.
ניקולאי קודריצקי
אחד הזרים הגדולים ששיחקו בישראל. האוקראיני כבש 54 שערים ב-85 משחקים במדי בני יהודה, אליה הצטרף בתחילת עונת 1991/2. קודריצקי הפך לאחד השחקנים האהובים בשכונה ואף ענד את סרט הקפטן. ב-1994 הוא נהרג בתאונה קשה כשהיה בדרכו הביתה ממשחק הכנה בין ישראל לאוקראינה, באירוע שזיעזע את הכדורגל הישראלי.
סטפן שאלוי
כדורגלן העבר של נבחרת הונגריה, זוכה שתי אליפויות עם בית"ר ירושלים ואחד מהזרים הכי ישראלים שהיו כאן. הגיע לצהובים שחורים ב-1994/1995 ובשתי עונותיו הראשונות כבש 25 שערים. בעונה השלישית הוביל את בית"ר לזכייה באליפות ב-1996/97, כשבשנה שלאחר מכן הוביל את הטריו ההונגרי יחד עם פישונט והאמר, שהוביל לאליפות שניה ברציפות, במהלכה שאלוי כבש 16 שערים.
מילאן אוסטרץ
אומנם בליגת העל הוא לא ממש הבריק או בלט, אבל את החותם שאוסטרץ הותיר על הכדורגל הישראלי זוכרים עד היום. 10 שערי ליגה היו לו בשנתיים, אבל מה שיזכרו לו זה דווקא את תרומתו במסע של הפועל ת"א עד רבע גמר גביע אופ"א, במהלכו כבש 7 שערים (כולל שערי חוץ מול לוקומוטיב מוסקבה, צ'לסי ופארמה).
סרגיי קלשצ'נקו
בשנת 1999 הגיע קלשצ'נקו לישראל וחתם במכבי חיפה. במשחקו השני בסה"כ במדים הירוקים מול הפועל פתח תקווה באצטדיון האורווה, כבש ארבעה שערים, שגרם לקהל הירוק להתאהב בו. בעונתו הראשונה בקבוצה כבש 22 שערים, ובכך שבר את השיא שקבע הפולני אנדז'יי קוביקה שנה קודם לכן, והפך לשחקן הזר שכבש הכי הרבה שערים בעונה אחת בליגת העל. כיבושיו הרבים זיכו אותו בכינוי "הקלאצ'ניקוב", על שם רובה הסער הרוסי AK-47. בעונת 2000/2001 זכה עם מכבי חיפה באליפות.
לקראת עונת 2001/2002 חתם קלשצ'נקו בקבוצת הפועל תל אביב. עם האדומים הוא הגיע עד לרבע הגמר בגביע אופ"א, הישג השיא של קבוצה ישראלית במפעל זה. קלשצ'נקו כבש את השער השני לזכות הפועל במשחקה הביתי מול קבוצת צ'לסי האנגלית באצטדיון בלומפילד,ואת השער הבודד בניצחונה של קבוצתו מול קבוצת מילאן האיטלקית, במשחק שנערך בקפריסין. המולדבי שהיה נמוך קומה התברך בקפיצות אדירות ונגיחות נפלאות וכשרון מבורך להכריע משחקים במאני טיים.
רוברטו קולאוטי
המחליף של יעקובו: רוני לוי המליץ על החלוץ שהגיע מבוקה ג'וניורס. בשתי העונות הראשונות הארגנטינאי זכה באליפות, כולל פעם אחת בה זכה בתואר מלך השערים עם 19 כיבושים. החלוץ שקיבל אזרחות ישראלית הוביל את הירוקים עד לשמינית גמר גביע אופ"א, כולל שערים מכריעים מול אוקזר, ליבורנו וצסק"א. בהמשך, הוא נמכר לבורוסיה מינשגלאדבך תמורת 1.5 מיליון יורו, ואחרי שלוש שנים חזר לקדנציה במכבי ת"א, בה לא הצליח לשחזר את היכולת שאפיינה אותו בתקופתו בחיפה.
ראדה פריצה
פריצה הגיע לישראל בחלון ההעברות של עונת 2012/13 יחד עם ערן זהבי והפך לאחד הגורמים המרכזיים בזכייה הראשונה של הצהובים באליפות הראשונה אחרי עשר שנים. הוא התחבר במהרה לקהל הצהוב וגם לישראל ועזב אחרי שנתיים וחצי מצויינות, בהן זכה בשלוש אליפויות והיה שותף לחזרה של הצהובים לצמרת הכדורגל הישראלי. נוסף ל-3 האליפויות בהן זכה בישראל, הוא כבש שלושער ענק בגמר הגביע הזכור בו ניצחה מכבי ת"א 2:6 את הפועל ב"ש.
אנז'יי קוביקה
למרות שלא קטף תואר מלבד גביע הטוטו, מדובר באחד החלוצים המרשימים שהיו פה, נווה מדבר במועדון שהוגדר לא אחת כ"בית קברות לחלוצים". הפולני הגיע לישראל בשיא הקריירה, ידע לנצל מצבים ולהיות במקום הנכון בצורה הכי מושלמת שאפשר. כבש 29 שערים ב-56 משחקים בקדנציה הראשונה שלו כלומר ממוצע של יותר מחצי שער במשחק ובעונת 98/99 קטף את תואר מלך השערים (21 שערים). משחק ראש מצוין, השארת בלמים מאחור ובעיקר יכולת לכבוש בנגיעה אחת מול השוער. אולי לא הכי כריזמתי בעולם אבל מי צריך כריזמה עם כזו סיומת. סקורר אמיתי שתמיד יכולת לסמוך עליו. ולמרות כל זאת, עזב בטונים צורמים כשהעדיף הצעה מיפן וחתך מהצהובים באמצע העונה וחזר אחר כך לקדנציה קצרה ופחות מוצלחת (2003/2004).
איגביני יעקובו
הטריגר לכל סדרת הכתבות ומי שהפך לאגדה ירוקה. הניגרי הגיע לישראל ב-1999, בגיל 17, וחתם במכבי חיפה. הירוקים השאילו אותו להפועל כפ"ס לעונה. בין 2000 ל-2003, זכה החלוץ הניגרי בשתי אליפויות וכמובן קינח עם העונה ההיסטורית של חיפה בליגת האלופות, בה הוא כבש שלושער ב-0:3 על אולימפיאקוס (אחד משלושה בני עשרה שכבשו שלישייה בליגת האלופות, יחד עם וויין רוני וראול) וכן שער אחד ב-0:3 על מנצ'סטר יונייטד ושער נוסף ב-3:3 מול היוונים.