רבים בכדורגל הישראלי היו מאושרים כאשר ההתאחדות לכדורגל ומשטרת ישראל הודיעו לפני פתיחת עונת 2010/2011 שהשוטרים יוצאים מהמגרשים. עבור כמה מארגוני האולטראס היה זה יום חג כשגם בעלים של קבוצות היו משוכנעים שהמהלך, שהגיע בעקבות 'החוק למניעת אלימות בספורט', יביא לקיצוץ בעלויות השיטור והאבטחה. בשורה התחתונה - עלויות האבטחה רק עלו והאלימות חוגגת.
בשבועות האחרונים היינו עדים למספר מקרים חריגים כשבראשם הדרבי התל אביבי שכלל התפרצות אוהדים, תקיפת שחקן (ערן זהבי), זריקת חפצים והדלקת אבוקות. גם המשחק בין בני סכנין לבית"ר ירושלים, שעבר יחסית בצורה שקטה, כלל מספר אירועים חריגים כמו שירים גזעניים, יריקות וכמובן השחתת השירותים בדוחא. בהחלט אירועים שפוגעים בתדמית ומגדילים את ההוצאות.
בשל כך, לאתר ערוץ הספורט נודע שהחל מהעונה הבאה השוטרים צפויים לחזור ליציעים. יו"ר מנהלת הליגה יורם באומן החל במהלך ואיתו ראשי הקבוצות, שמשוכנעים שמצב כזה יחזיר את השקט לאצטדיונים ויגרום לאוהדים לחשוש לבצע הפרות סדר.
בקרב ראשי הקבוצות ישנו רוב להחזרת השוטרים ליציעים. בישיבת המנהלת הקרובה הנושא יעלה על סדר היום. בנוסף, במנהלת מתכננים פגישה בקרוב עם השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ' ושרת התרבות והספורט, לימור לבנת, כדי לקדם את העניין.
ארגון "היציע", המייצג את ארגוני האוהדים בישראל ופועל למען קידום מעמד האוהדים בישראל הגיב לדברים בכתבה. "עם הוצאת השוטרים מהיציעים, ישראל התקדמה לשורת המדינות המובילות באירופה בתחום זה. המהלך הוביל על פי כל הנתונים הרשמיים שפורסמו לירידה דרמטית באלימות בליגות הבכירות שבאחריות מנהלת הליגה. עיקר האירועים הבעייתיים בשנים האחרונות דווקא היו קשורים לנעשה על כר הדשא - בעלי התפקידים והשחקנים''.
''אנו מזמינים את ראשי המנהלת לעיין במסקנות הוועדה בראשות ח"כ דוד צור שבחן את הנושא לעומק וקבע באופן חד משמעי שאסור להחזיר את השוטרים למגרשים. במקום לנהוג באוהדי הספורט בכבוד ולייצר חוויה ספורטיבית ומהנה במגרשים, במנהלת מעוניינים להתסיס את היציעים ולנהוג בכל האוהדים כאילו היו עבריינים מסוכנים. חבל שהגוף שאחראי לקדם את הכדורגל הישראלי בוחר בפופוליזם ושטחיות רק בכדי להציג מצג שווא של עשייה, נכתב בתגובה.