אוהדי ב"ש. ישלמו, והרבה (צילום: ספורט 5)
אוהדי ב"ש. ישלמו, והרבה | צילום: ספורט 5
Get Adobe Flash player

אני, אביחי חלק, אוהד הפועל באר שבע, ועבורי זהו יום היסטורי: סוף-סוף קברניטי מנהלת הליגה הכירו בכך שאנחנו קבוצה גדולה. רק שישנן מספר שאלות אותן אני רוצה לשאול - על סמך מה ההכרה הזו קרתה? האם על סמך כמות התארים שזללנו בשנים האחרונות ללא הפסקה? אולי בגלל התקציב הגבוה שאלונה ברקת העמידה השנה? או שמא בגלל שאנחנו מביאים כמויות גדולות של קהל למשחקי החוץ, מה שנותן "סיבה למסיבה" לבעלי הקבוצות והזדמנות פז להגדלת ההכנסה.

תמוהה בעיני החלוקה החדשה של המינהלת למחירי כרטיסים על פי הקבוצות שמשתתפות בהן, וההגדרה שלהם לקבוצות גדולות יותר ופחות. הרי  אם לפני שנתיים החלוקה הזו הייתה מתבצעת, כרטיסים למשחקי ב"ש היו אמורים להיות הזולים ביותר. היינו הקבוצה הכי קטנה בליגה, ובקושי שרדנו פעמיים ברצף במחזור הסיום. אולם היום, אחרי עונה טובה שבה כל מטאטא ירה, והקבוצה הביאה כמויות גדולות של אוהדים למשחקי החוץ, נוצרה הצדקה לגבות מהקהל שלנו מחירים גבוהים יותר על כרטיסים מאשר מקהלים אחרים.

עניין זה נוגע לא רק ךב"ש, אלא גם לבית"ר ירושלים - קבוצה עם בסיס אוהדים עצום, שמגיעים לכל משחק במסות גדולות של אוהדים. עם זאת, על הדשא הם מדשדשים בשנים האחרונות. לא מובן לי למה אוהדי בית"ר אמורים לשלם יותר מאוהדים של קבוצות מקבילות אליהן ביכולת המקצועית, ולמה ההחלטה שהתקבלה היא כזאת ולא אחרת, כמו למשל לעודד קבוצות בעלות קהל רב להביא עוד יותר אוהדים למשחקים על ידי קביעת מחיר אחיד לכולם כולל כולם?

להזכירכם, מחאת הכרטיסים שזרעה את הפאניקה במנהלת, צמחה מתוך זעם של אוהדי מכבי חיפה ומכבי תל אביב על המחירים המוגזמים שרצו לגבות מהם. ומה קרה עכשיו? מחיר כרטיס למשחק בין בית"ר למכבי חיפה ישאר 90 שקלים בקופה, אולם בניגוד להצהרותיה של בית"ר על כך שיהיו כרטיסים בקופה, לי זכור ממשחקי השלוש שנים האחרונות בין הפועל באר שבע לבית"ר בטדי, שכרטיסים נמכרו מתוך אוטו גלידה בחניון ואפילו לא בקופות מסודרות. כל חטאם של האוהדים הוא שהם אינם מעוניינים לעמוד שעות בדוחק במגרש בו אפילו אין חניה ורק רוצים להיכנס בצורה מסודרת למגרש. על כך, הם יצטרכו לשלם (גם אחרי המהפכה)  10% עמלת משרד כרטיסים ו-15 שקלים עמלת הזמנה לאותו משרד. מחיר הכרטיס לאוהד שירצה לשריין לעצמו מקום מראש יעמוד על 114 שקלים. כשאחת מהקבוצות הגדולות תצא למשחק חוץ נגד קבוצה לא גדולה המחיר יעמוד על 88 ויחד עם העמלה על 103 שקלים. כך יוצא שמהפכת מחירי הכרטיסים היא מהפכה מדומה ולא משהו אמיתי שישפר את האווירה במגרשים ויוסיף עוד קהל וצבע.

המצב שהמנהלת יצרה הוא מצב שמשמר פגיעה בחלק הארי של האוהדים בארץ, ומצ'פר קבוצות שלא התברכו בקהל רב וזאת במקום לעודד את האנשים להגיע למגרשים. בכל אופן, הדבר הכי חשוב הוא שסוף-סוף מתחילה העונה, אנחנו ששבויים לכדורגל הישראלי נשלם כל מחיר על כרטיס, ומכאן אולי בא הניצול הציני של בעלי הקבוצות את המצב הרגשי בו אנו שרויים.