אחרי שנים ארוכות של ציפיה והייפ שהלך ותפח בחודשים האחרונים הערב (שני) הגיע הקתרזיס. מכבי חיפה נכנסה בשעה טובה לאצטדיון סמי עופר ועם הופעת בכורה חלומית בביתה החדש הגשימה את מרבית המשאלות של 30,000 אוהדים נרגשים. הירוקים חגגו על בני סכנין עם 2:4 מרשים במחזור הראשון של ליגת העל ואותתו ש-2014/15 עשויה להיראות הרבה יותר טוב מבחינתם.
עוד לפני הצד המקצועי, שסיקרן בפני עצמו, הסיפור המרכזי היה כמובן האיצטדיון המפואר בישראל. הפועל חיפה אמנם חנכה אותו במשחק די שולי בגביע הטוטו, אבל הערב כבר הגיע הרגע החגיגי לו ייחלו אוהדי מכבי חיפה. אלה שסבלו באפרוריות המרגיזה של קרית אליעזר, קיבלו פנינה אמיתית שכוללת 30,874 מקומות ישיבה ובעיקר מודרניות שנשפכת מכל עבר. שיא המנויים נשבר, הערב כל מושב כבר היה תפוס והאקוסטיקה, אוי האוקסטיקה. כזה רעש לא שמענו כאן כבר הרבה זמן.
אז איצטדיון יש, רק שסימן השאלה הגדול היה לגבי הקבוצה שתמלא אותו החל מהערב. אחרי 3 שנים של כישלונות מכבי חיפה עברה הקיץ מהפכה. יוסי בניון אמנם פצוע, רק שעל הדשא המכונה החדשה של המאמן אלכס סטנוייביץ' החלה להצית את הדימיון גם בלעדיו. בהתחלה עוד ראינו קצת התרגשות מובנת, אבל בתוך תוספת הזמן של מחצית הראשונה חן עזרא (45) נרשם בספרי ההיסטוריה ככובש הראשון של המועדון בסמי עופר. בהמשך זה כבר הפך להצגה אמיתית.
הלחץ לעמוד בציפיות 30,000 האוהדים, הפך תוך דקות לרוח גבית אדירה שהטיסה את הירוקים קדימה. מי שניצח על הקונצרט היה רובן ראיוס שבהיעדרו של בניון היה בעל הבית הבלעדי. כבר בעונה שעברה הספרדי הראה שיש לו הרבה כדורגל ברגליים. אחרי שהרשים בפתיחת העונה, הפעם הוא המשיך לרקוד גם על הבמה המרכזית עם צמד (48 ו-67 בשער פשוט פנטסטי). אם זה לא מספיק אז הוא גם הוסיף בישול לשמעון אבוחצירה (58), שאולי העונה יחזור לחיים. הבעיה של ראיוס אשתקד היתה שלא פעם הוא הציג חלביות מעצבנת כשזה היה חשוב באמת. השנה הוא יהיה חייב לשנות זאת.
מה עוד היה לנו? לראשונה העונה יכולנו להתרשם מחיפה החדשה במאני טיים. עדיין מוקדם מאוד להסיק מסקנות, אבל הקבוצה הזאת נראית יותר חזקה מהחבורה הנרפית אליה הורגלנו. בכרמל התרגלו לקבל שלל שערים מצחיקים, רק שהפעם מרכז השדה שלהם סוף סוף נראה יציב ובעיקר הרבה פחות חדיר. הילד ג'אבר עטאא הבהיר למה קובי מויאל נמצא כרגע על הספסל. קצת יותר מאחור, השוער ולדימיר סטוייקוביץ' אמנם ספג שני שערים, אחד ענק מרגלי יאניס פפאדופולס (65), אך גם רשם 2 עצירות טובות בדקות חשובות. למרות זאת, אלכס סטנוייביץ' בוודאי לא אהב לראות שבמשחק כזה קבוצתו בכל זאת מוציאה 2 כדורים מהרשת. השם המסקרן באמת, מוהמדו אידריסו, היה די סולידי הפעם. למרות זאת, נדמה שמשחק הראש שלו עוד יגרום הרבה צרות להגנת ליגת העל.
בצד המאוכזב נמצאת סכנין, אבל היא לא צריכה לקחת את המשחק הזה קשה מדי. היא היתה שותפה לערב יפה, לא התרפסה וגם כבשה שני שערים, שלצערה הגיעו בגארבג' טיים (פפאדופולס 65 ואבו נהיה 90). הקבוצה של גיא לוי תימדד מול יריבות קצת פחות איכותיות. למרות החששות מהקיץ, סכנין נראית כמו חברה לגטימית לגמרי בליגת העל, לפחות כרגע הבעיה העיקרית שלה מסתמנת בין הקורות. כנראה שאם לא מוחמד קנדיל לוח התוצאות היה נראה קצת פחות רע מבחינתה.
מהלך המשחק
בדקה ה-31 חאמד גנאים כמעט כבש לזכות סכנין עם בעיטה מ-16 מטרים שסטויקוביץ' הדף. באותו מהלך נפגע דקל קינן בראשו, אך לאחר מספר דקות של טיפול התאושש. 7 דקות להפסקה, ראיוס כמעט מצא את הרשת, כדור חופשי שלו פגע ברשת החיצונית. 3 דקות בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה נכבש השער הראשון אי פעם של מכבי חיפה בסמי עופר. רובן ראיוס הגביה כדור קרן, הגנת סכנין לא הצליחה להרחיק ועזרא ירה מ-9 מטרים פנימה
בדקה ה-48 חיפה כבר השיגה את השני. משומר פרץ מימין והגביה לרחבה, קנדיל הדף לא טוב, ראיוס הגיע לריבאונד ובנגיעה שלח מ-11 מטרים לרשת. 0:2 למכבי חיפה. 10 דקות עברו והפעם ראיוס בישל. הספרדי הנהדר חדר לרחבה, עבר שחקן אחד והעביר רוחב שהציב את אבוחצירה לבד מול שער חשוף. 0:3 למכבי חיפה.
סכנין לא הורידה את הראש ובדקה ה-65 צימקה. יאניס פפאדופולס הניף רגל ומ-20 מטרים שלח כדור אדיר שנעצר רק בחיבורים. איזה גול. 1:3. חיפב הגיבה במהירות. עזרא שלח כדור ארוך לכיוון ראיוס (67), הספרדי עצר על החזה וסובב בצורה גאונית לפינה הרחוקה של קנדיל ופנימה. 1:4 גדול. בתוך תוספת הזמן סכנין צימקה כמשומר שבר את מלכודת הנבדל, אבו נהיה קיבל כדור מעבר לקו ההגנה ומול סטויוקביץ' גילגל פנימה. 2:4 למכבי חיפה בסיום.
הרכבים
מכבי חיפה: ולדימיר סטויקוביץ'; אייל משומר, דקל קינן (מתן אוחיון 46), אדין צוצאליץ', טאלב; מיצ'ל (עידן ורד 73), עטאא ג'אבר, רובן ראיוס, חן עזרא; שמעון אבוחצירה (אלון תורג'מן 60) , מוהמדו אידריסו
בני סכנין: מחמוד קנדיל; עלי עותמן, אברהם פאס, עלאא אבו סלאח, איגור יובאנוביץ'; חאלד חליאלה (אחמד אבו נהיה 84), מבליה מיחה, יואניס פפאדופולוס חמד גנאים, אחמד קסום (פיראס מוגרבי 51); מילאן בויוביץ' (מוחמד זובידאת 78).