הלם בקרב שופטי ליגת העל בעקבות החלטת הנהלת האיגוד להגדיל את סגל השופטים הבכיר מ-17 ל-18, החלטה שעומדת בניגוד מוחלט להחלטה של אותה הנהלה עצמה שקבעה בסוף השנה שעברה כי יש להקטין את כמות השופטים בסגל הבכיר בהדרגה ובסוך התהליך להגיע ל-14 שופטים, כמות שמתאימה למספר המשחקים שיש בליגת העל.
"שוב ראינו את אוזלת היד של הוועדה המקצועית וההנהלה כשזה מגיע לקבלת החלטות קשות. מצאו את אורן סמיניאן כשעיר לעזאזל והורידו אותו, ועדיין לא היו מסוגלים לקבל החלטות", אמרו מספר שופטים.
לשם השוואה, כמות של 18 שופטים בליגות בכירות שקולה לליגות בספרד ובגרמניה, אבל שם מדובר ב-20 קבוצות ו-10 משחקים בשבוע. בליגת העל, עם שבעה משחקים במחזור, 18 שופטים יביאו לכך שרוב השופטים ישפטו משחק אחד בחודש, לכל היותר שניים. המשמעות המידית של ההחלטה היא פגיעה בראש ובראשונה בכושר המשחק של שופטי ליגת העל וכמובן שגם בפרנסתם.
בשיחות פנימיות השופטים הביעו תרעומת קשה כנגד הוועדה והנהלת האיגוד. חברת הוועדה רונית תירוש טענה כי היתה בדעת מיעוט ולא קיבלו את בקשתה לאמץ את החלטת ההנהלה מהקיץ הקודם. כפי שפורסם אתמול, הנהלת האיגוד הודיעה שקיבלה את החלטת הוועדה המקצועית לגרוע את סימיניאן, שיהפוך לקוון בליגת העל, אבל סירבה להוריד את צביקה לוי לליגה הלאומית.
בנוסף, הוחלט לעלות לסגל הבכיר באופן רשמי את אוהד אסולין ודוד פוקסמן, שסיימו עונה שנייה בלבד בליגה הלאומית ועל אף שסיימו בדירוג מתחת לאביעד שילוח ואסעד גבארין. "מה היה קורה אם היו נשארים עוד עונה ליגה הלאומית וצוברים ניסיון?", אמר אחד השופטים, "היום שופטים שלא קרעו זוג נעליים עולים לליגת העל ואחר כך רואים את זה במגרש".
אגב, בתוך האיגוד, גם בקרב כאלו שאינם בעלי זכות הצבעה, טענו כי כדאי שלא להעלות אף שופט העונה לליגת העל נוכח היכולת החלשה של רובם, אבל כאמור הוחלט אחרת. מליגה א' יעלו שניר לוי, בנו של המשבץ מאיר לוי שיעזוב, טל זטלמן ושגיא ברמן.
באיגוד הודיעו על ירידת הקוונים ניסן דוידי, שסיים את העונה בראש הדירוג, אייל שרון ומחמוד מחאג'נה. סהר ארבלי, שעבר לפני שנתיים למסלול קוונים, עלה לליגת העל, כמו גם חן אורפז. "אלו עוד החלטות שגורמות לתסיסה אצל כולנו. ההתנהלות של הוועדה מביכה", אמרו מספר קוונים.