מאמן זר, מאמן ישראלי צעיר או אולי דווקא שועל ותיק. מכבי חיפה עומדת בפני צומת דרכים משמעותי בניסיון אחרון להציל את העונה לפני שהם יסיימו את העונה בפלייאוף התחתון. רנה מולנסטיין כבר עזב כאשר גיא לוזון, אריק בנאדו, איתי מורדכי או אולי רן בן שמעון הוזכרו כמועמדים בכל התקשורת השונים, אבל מי הכי מתאים? רגע לפני מינוי רשמי, עושים סדר: מה היתרונות ומה החסרונות בכל מאמן שעשוי להגיע לירוקים? תמונת מצב.
המועמד: גיא לוזון.
גיל: 41
קבוצות עבר: מכבי פ"ת, הפועל ת"א, בני יהודה, הנבחרת הצעירה, סטנדרד ליאז', צ'רלטון והפועל ת"א.
תארים: זכייה בגביע הטוטו.
הישג משמעותי: העפלה לשלב הבתים של הליגה האירופית ומקום שני עם סטנדרד ליאז'.
יתרונות: התבוסה המדהדת בדרבי הראתה יותר מכל את האדישות של השחקנים הירוקים לכישלונות. אפשר להגיד על גיא לוזון הכל, אבל את המוטיבציה שלו והיכולת שלו להטריף שחקנים, אי אפשר לקחת ממנו. תחת לוזון לא יהיה רגוע בכפר גלים, ואולי הגיע הזמן למישהו שיוכל "להפוך שולחן". בנוסף, אלירן עטר, אחד השחקנים החשובים ביותר אצל הירוקים, ידע את אחת התקופות הטובות ביותר בקריירה שלו תחת לוזון, במה שעשוי לחבר מחדש את הכוכב שהקבוצה מהכרמל כל כך צריכה.
חסרונות: עם כל הכבוד, ויש כבוד לגיא לוזון, כבר שכחנו מתי הוא הצליח בפעם האחרונה. סטנדרד ליאז' (אחרי עונה בה סיימה במקום השני, לא הצליח להפוך אותה לקונטנדרית), צ'רלטון (דשדשה בתחתית עד שירדה ליגה) והפועל ת"א (3 ניצחונות ב-13 מחזורים), לא הוסיפו לרזומה שלו המאמן מאם המושבות. לוזון אומנם מוטיבטור גדול, אבל משחק הלחץ והמתפרצות אותו נוהג להנחיל מתאים יותר לקבוצות תחתית מאשר לקבוצות שצריכות ליזום.
במצבה של מכבי חיפה, היא חייבת לנצח את כל המשחקים עד לסוף העונה, והיא צפויה להתמודד מול יריבות שיהיו עסוקות בעיקר בלהתגונן. בנוסף, לוזון כבר דרש מבית"ר ירושלים חוזה לשנה וחצי לפחות, ולא בטוח שבחשיבה לעונה הבאה יהיה נכון בשלב הזה מאמן לטווח כזה בלחץ של הזמן.
המועמד: אריק בנאדו.
גיל: 43.
קבוצות עבר: מכבי חיפה, הנבחרת הצעירה ובני יהודה.
תארים: אין.
הישג משמעותי: מקום שני עם מכבי חיפה והעפלה לשלב הבתים של הליגה האירופית.
יתרונות: אריק בנאדו הוא מכבי חיפה, ומכבי חיפה היא אריק בנאדו. בקבוצה בה הזהות הפכה למטושטשת, דווקא המאמן שמחובר לקבוצה מהכרמל יכול להיות זה שיעשה את ההבדל. בערוץ הספורט בנאדו פעם טען שהוא המאמן שהכי הצליח בחיפה בשנים האחרונות, והאמת? הוא צודק. בנאדו כבר הראה בנבחרת הצעירה שהוא יודע להפיק את המקסימום משחקנים צעירים, ואולי דווקא מתן קרדיט לאותם שחקני נוער, יביא את הישועה לירוקים.
חסרונות: למי ששכח, בנאדו עזב את מכבי חיפה בקול ענות חלושה ובמרחק 31 נקודות ממכבי ת"א שסיימה במקום הראשון. מאז הקריירה שלו לא ממש התרוממה, ולא בטוח שדווקא מאמן צעיר ונטול הישגים משמעותיים הוא זה שמתאים למצבה הרגיש של מכבי חיפה.
המועמד: איתי מרדכי.
גיל: 49.
קבוצות עבר: מכבי חיפה נוער, מכבי בת ים, עוזר מאמן וא.א.ק לרנקה.
תארים/הישג משמעותי: שלוש אליפויות עם הנוער של מכבי חיפה.
יתרונות: איש שמגיע מתוך המערכת, מכיר את המערכים, התבניות ומבנה האישיות של השחקנים, ולכן יכול להיות זה שישתלב הכי מהר בקבוצה שאסור לה למעוד עד לסיום העונה הסדירה. אין לו אגו והוא פתוח לביקורת ולכן לא יהיה כזה שיחפש לבצע מהפכות יוצאות דופן, אלא כזה שבעיקר יחפש להחזיר את השקט לכפר גלים. בנוסף, הוא לא כזה שיבקש חוזה ארוך טווח, ולכן יאפשר לקבוצה לחפש במידת הצורך מאמן חדש בקיץ ללא לחץ של זמן.
חסרונות: מעולם לא התמודד עם לחץ של הובלת מועדון גדול כמו מכבי חיפה (הקבוצה הבוגרת). עונה שתסתיים בפלייאוף התחתון תהווה כישלון אדיר, ולא בטוח שהכתפיים של מורדכי מספיק רחבות בשביל זה.
המועמד: רן בן שמעון.
גיל: 46.
קבוצות עבר: הפועל חיפה, עירוני קרית שמונה, מכבי ת"א, א.א.ק לרנקה, הפועל ת"א, מכבי פ"ת ובית"ר ירושלים.
תארים: גביע הטוטו ואליפות עם עירוני קרית שמונה וגביע הטוטו עם מכבי פ"ת.
הישג משמעותי: אליפות עם קרית שמונה.
יתרונות: מאמן מנוסה שעבד בתקופה האחרונה ולכן מכיר את הליגה הנוכחית. בן שמעון מאמן שמזוהה יותר מהכל עם טקטיקה ומשמעת, מה שנראה שמכבי חיפה איבדה בתקופה האחרונה.
חסרונות: נחל אכזבה בכל קבוצה גדולה שהיה בה (מכבי ת"א, הפועל ת"א ובית"ר ירושלים) כך שסיר הלחץ הירוק לא בהכרח מתאים לו. בבית"ר ירושלים התקשה להתמודד עם חדר ההלבשה מלא אגו, והדבר לא שונה גם אצל הירוקים, במה שמעלה שוב את סימני השאלה סביבו.