אחרי שביצעו מהלך ענק ומכרו את זכויות השידור של הכדורגל הישראלי ביותר מ-125 מיליון שקלים, דבר שיוסיף לקבוצות כמה מיליונים לקופה, ובקרוב גם יאשרו שינוי בתקנון בעניין עונשי הרדיוס - מנהלת הליגה וראשי קבוצות ליגת העל עוברים לשלב הבא - שינויים מפליגים בליגות המקצועניות והקטנתן. מטרת העל: סטנדרטים ניהוליים גבוהים יותר.
בדיון שהתקיים לפני מספר ימים במשרדי המנהל, בעניין עונשי הרדיוס, שוחחו כמה מראשי הקבוצות על הקטנת ליגת העל, וקבעו כי ראוי שדבר כזה יובא לדיון עד לסיום הליגה. ראשי מועצת ההימורים כבר הבהירו כי מהלך כזה יהיה מקובל, על אף שבמסגרת ההסכם בינם לבין הקבוצות אין להם זכות להתערב.
מדובר במהלך אליו כיוונה המנהלת עוד לפני הקמתה, ונחשב לחלק מחזונם של היו"ר יורם באומן והמנכ"ל אורן חסון, שזוכים לתמיכה כרגע - בעיקר מהקבוצות הגדולות. לאתר ערוץ הספורט נודע כי לקראת סיום העונה יתכנסו ראשי הקבוצות יחד עם ראשי המנהלת במטרה לקבל החלטה, רצוי ברוב גדול, אם הליגה תקטן ל-12 קבוצות או ל-10.
מדובר בכל מקרה על עונת 2017/18, כך שההחלטה תקבל תוקף רשמי בקיץ הבא. המשמעות היא ברורה - יותר משחקים מושכי קהל בין קבוצות גדולות, שיוסיפו צבע ומתח, יותר סיבובי משחקים והרבה יותר הכנסות מספונסרים.
ההתנגדות תהיה, באופן טבעי, מצד הקבוצות הקטנות אבל במנהלת משוכנעים שגם לזה יימצא הפיתרון. אפשרות שהעלה אחד מראשי הקבוצות הוא שבמקרה של הקטנת הליגה ל-10 קבוצות, ולמעשה הורדה של 4 קבוצות מליגת העל: להקים שתי ליגות משנה - צפון ודרום - כשהשתיים שיסיימו במקומות הראשונים יעפילו בסיום העונה.
במקביל, יקבעו סטנדרטים תקציביים למחלקות הנוער ולמגרשים. "מגרש כמו בקריית חיים או בית וגן במתכונת הנוכחית לא יוכל להיות", העידו בכירים בכדורגל, "שלוש קבוצות לא יוכלו לשחק כל שבוע באצטדיון בנתניה או במגרש בפתח תקוה".