בני לוד והפועל רמת גן ספגו היום (שלישי) עונש של הפחתת 3 נקודות בפועל כ"א, בגין האירועים האלימים באיצטדיון וינטר. בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל גם קנסה את שתי מובילות הלאומית ב-40 אלף שקלים כ"א.
"זה אחד הימים הארוכים בתולדות בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל" - זה מה שחשבו לעצמם 43 משתתפי הדיון שנערך היום בעניין קטטת הענק שאירעה ביום שישי האחרון. הנאשמים, נציגיהם והדיינים, עמנואל סלע וישראל שמעוני התכנסו בשעה 11 בבוקר ובמשך שעות ארוכות דנו בעונשים האינדיבידואליים והקבוצתיים.
לפני העונשים הקבוצתיים והפחתת הנקודות, הדיינים גזרו עונשים אינדיבידואליים על השחקנים שהיו מעורבים בקטטה. על פי עסקת הטיעון: אדריאן פרננדס, שחקנה של הפועל ר"ג, הורחק משבעה משחקים, כאשר חברו לקבוצה ליאור אסולין ספג 6 משחקי הרחקה - שניהם יעמדו גם בפני כתב אישום פלילי על מעשיהם.
יקיר שינה מבני לוד יישב בחוץ רק שני משחקים. תמיר בן עמי מרמת גן, שיוצג על ידי עורך הדין רועי רוזן, הורחק משישה משחקים, אלי לוי ועוז יפרח מחמישה. מאוחר יותר הוחלט שכל שחקני לוד המעורבים, להוציא את שינה (אברטון, מוחמד אזברגה, יוסוף אזברגה, עמאר מנצור), יורחקו מחמישה משחקים. טל חן ויוגב בן סימון מהפועל ר"ג סירבו לעסקת הטיעון - הראשון הורחק מ-3 משחקים והשני מ-5 משחקים בפועל. כל ההרחקות ירוצו אך ורק במשחקי ליגה, על פי דרישת תובע ההתאחדות.
את העונש החמור ביותר ספג מאמן בני לוד, סלימאן אזברגה, שהורחק מפעילות למשך שמונה חודשים. עוזרו מוסטפה וחידי הורחק לחמישה חודשים. בהתאחדות זעמו על העונשים שניתנו לשחקנים בעסקת הטיעון. גורם אמר לאתר ערוץ הספורט: "העונשים הם קלים מדי ומעודדי אלימות".
הדיון: עמוס וחם
כבר בשעה שלפני הדיון החלו להגיע המשתתפים והאמת היא שגם ותיקי בית הדין לא זוכרים כמו כזו: למעלה מעשרים שחקנים, מאמנים ובעלי תפקידים משתי הקבוצות הגיעו, מלווים במספר כמעט זהה של עורכי דין. כמות האנשים היתה כה גדולה שהנהלת בית הדין אסרה על כניסה של יותר מאיש תקשורת אחד מכל גוף תקשורת, במטרה למנוע עומס יתר. בסך הכול, היו 43 אנשים באולם הדיונים - שיא כל הזמנים.
בעלי בני לוד, אבו סובחי, לא המתין לתחילת הדיון וירה כבר בכניסה: סובחי: "האווירה בתקשורת מדיפה ריח של גזענות. ההחלטה של אתמול תביא לגיטימציה להוריד לנו נקודות. זו שערורייה ובושה. הכדורגל בלוד הוא התקווה האחרונה של הציבור. כנראה שלהתאחדות ולכולם מספיקה קבוצה ערבית אחת בליגת העל".
הדיינים שנבחרו למשימה הם עמנואל סלע וישראל שמעוני, שהיה חלק מהפאנל שנתן את העונש המקורי למכבי פתח תקוה והפועל חיפה. בסמוך לפתיחת הדיון, התקבלה ההחלטה לעבור לחדר הוידאו על מנת לצפות באירועים שוב. עם הקראת כתבי האישום, כל המעורבים בלי יוצא מן הכלל כפרו באשמה. הגדיל לעשות ליאור אסולין, שהיה גם היחיד שהגיע ללא עורך דין ואמר: "הותקפתי". הראשון להעיד היה שופט המשחק מאיר לוי, שהצהיר: "אני עומד במאת האחוזים מאחורי דו"ח השיפוט, כפי שהוגש".
עורך דינה של בני לוד, יואל גולדברג, טען כי אי אפשר להאשים את הקבוצה: "מדובר בקבוצה האורחת ושחקניה הגנו על נפשם". מנכ"ל עיריית לוד, יאיר רביבו, סיכם: "אל תחפשו פופוליזם. אל תגרמו לגזר דין מוות לעיר לוד כולה".
לאחר מכן הפסקה חזרו הצדדים לדיון והחל שלב הסיכומים. אבן עזרא דרש עונש הרחקה ליוגב בן סימון וטל חן שסירבו לקבל על עצמם את עסקת הטיעון. לגבי הקבוצות אמר אבן עזרא: "האירועים חמורים מאוד. לא ראיתי דו"ח כזה של שופט. בטח לא כזה אמין. אני לא זוכר אירוע כזה בליגות העליונות. אני מבקש ענישה סימטרית לשתי הקבוצות, משום שהדו''ח מאוזן פחות או יותר. מבקש לא פחות מעונש הפחתה של 3 נקודות בפועל לשתי הקבוצות. עו"ד אפרים ברק דרש לזכות את הפועל ר"ג או לכל הפחות להענישה באופן מינורי והציע הרחקה על תנאי לגבי יוגב בן סימון טל חן.
שלב עסקאות הטיעון
בסופו של דבר, כאשר נשאל לוי מי מבחינתו אחראי לקטטה, סימן את יקיר שינה, עוז יפרח ויוגב בן סימון. לוי הוסיף לגבי אדריאן פרננדס: "כל מי שהיה מסביבו קיבל מכות. זכור לי היטב שהוא היכה בפניו של מאמן לוד". לגבי יקיר שינה, לוי אישר כי הוא לא היה מעורב בקטטה עצמה, על אף שגרם לתחילתה באותה פרובוקציה כלפיי אוהדי ר"ג. עקב כך, תובע ההתאחדות הוריד מכתב האישום שלו את סעיף המעורבות בקטטה והשאיר רק את סעיף הפרת הסדר.
בשלב הזה נערכה הפסקה בדיונים בהתאם להצעת הדיינים, בה התכנסו הצדדים על מנת לנסות ולהגיע לעסקת טיעון בנוגע לעונשי השחקנים האינדיבידואליים, ללא עונשי הקבוצות. לאחר הפסקה של כחצי שעה חודש הדיון ואושרו עסקאות הטיעון של ליאור אסולין, אדריאן פרננדס ויקיר שינה. אחרי שעה נוספת של דיונים אושרו שאר העסקאות. שני השחקנים היחידים שנותרו איתנים בסירובם לעסקה היו טל חן ויוגב בן סימון, שטענו לחפות מוחלטת.