האם אכן ישנה ירידה באלימות במגרשי הכדורגל? לטענת המשטרה, בוודאי.
ראש אגף המבצעים במשטרה, ניצב ניסים מור, קיים דיון סטטוס לבחינת השינוי שבוצע בעקבות יישום "חוק האלימות בספורט" בחציון הראשון של עונת הספורט 2010/2011.
בישיבה זו השתתפו נציגים ממשרד הספורט, משרד התמ"ת, ההתאחדות לכדורגל, כדורסל, וכן נציגים מחטיבת האבטחה.
בישיבה הוצגו נתונים מרשימים לטענת המשטרה המעידים על ירידה משמעותית בסדר כוחות השוטרים ובכמות שעות העבודה בשנת 2010 לעומת 2009 ובסה"כ עלות השיטור במהלך שנת 2009 עמדה על 5,337,929 מיליון שקלים לעומת שנת 2010, בה העלות עמדה על 2,448,273 מיליון שקלים.
למרות הירידה בכמות השוטרים, כמות הסדרנים לא עלתה באופן משמעותי. בעונה קודמת לדוגמא, בחציון הראשון עבדו 24,602 סדרנים לעומת 25,720 סדרנים בעונה הנוכחית. מבחינת אירועים חריגים, במהלך העונה הנוכחית נרשמו 33 אירועים חריגים.
27 אוהדים עוכבו, 18 נעצרו, 45 אוהדים הורחקו מהמגרשים (19 מתוכם קטינים). במהלך העונה הקודמת נרשמו 41 אירועים חריגים, 27 אוהדים עוכבו, 14 נעצרו ו-42 אוהדים הורחקו מהמגרשים (מתוכם 13 קטינים).
בתום הישיבה סיכם ראש האגף באומרו כי עדיין מדובר בזמן קצר כדי להסיק מסקנות סופיות, אך הביע שביעות רצון מאופן ביצוע עבודת המטה שתרמה רבות להטמעת התהליך. מהנתונים שהוצגו בישיבה עולה כי ישנה ירידה משמעותית בהיקפי השוטרים שפעלו במגרשי הספורט, וכמו כן למרות הירידה בהיקף השוטרים אין עליה בהיקף האירועים החריגים, אלא להפך.
מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, עו"ד אורי שילה, אמר בנושא: "מטרתו של החוק אשר יזמה ההתאחדות, היתה בראש ובראשונה להפחית ולמגר את האלימות במגרשים. כמו כן, נועד החוק להפחית את כמות השוטרים במגרשים ולמקצע את הסדרנים ומנהלי האירוע ובכך להפוך את משחקי הכדורגל לאירוע בעל אופי אזרחי, תרבותי ומשפחתי".
שילה המשיך: "זוהי העונה הראשונה ליישום החוק וישנה עוד כברת דרך ארוכה להשגת כל המטרות, אולם אנחנו משוכנעים כי זהו המסלול הנכון ונתוני המשטרה וההתאחדות מעידים על כך. אנחנו שמחים ומודים למשטרת ישראל על שיתוף הפעולה ההדוק והפורה, ומייחלים להמשך עונת משחקים ללא אלימות וגזענות במגרשים".