זעם בהתאחדות לכדורגל על תובע ההתאחדות, עו"ד ניר רשף. התובע שהעביר מסרים שיעמיד את מכבי אחי נצרת לדין בעקבות ביזוי דקת הדומיה לזיכרו של שמעון פרס, נשיא המדינה וראש הממשלה לשעבר, חזר בו, ובמייל ששלח לאנשי ההתאחדות והמחלקה המשפטית טען כי מדובר בחופש הביטוי וכי אין בכוונתו להעמיד את הקבוצה לדין.
״על אף שאני מגנה בתוקף את שריקות הבוז של חלק מאוהדי אחי נצרת ולאחר התלבטות אמיתית לאור מקרי העבר ובשים לב לתקנון המשמעת, החלטתי שלא להעמיד את הקבוצה לדין משמעתי", הסביר רשף, "ההחלטה התקבלה גם על דעתו של היועץ המשפטי, עו״ד אפרים ברק, כשאחד הנימוקים העיקריים הוא התנהגותם המופתית של הקבוצה, מנהליה ושחקניה, כמו גם הגינוי הברור והחד משמעי מצדם לאקט הלא מכבד של שורקי הבוז".
תובע ההתאחדות המשיך. "אני מאמין כי ההוקעה הציבורית למי שבחרו לשרוק בוז בצד האחדות המרשימה והמכבדת בכל המגרשים האחרים יהוו מענה מספק", הוסיף רשף, "חברה דמוקרטית יכולה להתמודד גם כך עם קומץ שבחר להביע בדרך חריגה וצורמת את מחאתו, אך לא חרג מגבולות חופש הביטוי. כאמור, שקלתי בדבר רבות וזאת החלטתי הסופית. כל פרסום שייחס לי חזרה מהחלטה אחרת הוא בגדר בדיה ומוטב היה שספקולציה כזאת או אחרת בנושא לא תזכה לפרסום״.
מעטים המקרים שההתאחדות פעלה נגד החלטת התובע אבל לא מן הנמנע שפה יתבקש היועץ המשפטי של ההתאחדות, עו"ד אפרים ברק, להתערב. במנהלת הליגה, שהודיעה מראש על דקת דומיה ועדכנה את כל הקבוצות בעניין, זעמו גם הם על עו"ד רשף: "אם אחי נצרת לא תועמד לדין זה יהיה חמור. זו חוצפה. התובע צריך לתת לבית הדין להחליט אם מדובר כאן בחופש הביטוי או לא".
מקרה דומה היה ב-2007 אז אוהדי בית"ר ירושלים קראו בוז במהלך טקס לראש הממשלה המנוח, יצחק רבין. תובע ההתאחדות לכדורגל, עו"ד שלום אבן עזרא ז"ל, דרש למנוע מבית"ר קיום משחקים עם קהל בבית למשך חצי שנה ובית הדין, בדעה של שני דיינים נגד אחד, קבע עונש של שני משחקים ללא קהל בלבד. אלי ארזי שהיה יו"ר בית"ר שקל להתפטר בעקבות המקרה, אבל חזר בו. בית"ר הגישה ערעור לבית הדין העליון בהרכב מורחב של חמישה דיינים ושם הוחלט לזכותה לחלוטין.