זה יכול להיות פופוליסטי מאוד, אבל רשימת הנבחרות שמדורגות מעל ישראל יוצרות תמונה מאוד מביכה. אם אלו נבחרות ארמניה ואסטוניה (55 ו-56 בהתאמה), ובמיוחד נבחרות חלשות כמו האיטי (62), סיירה לאון (65), אוזבקיסטן (65), בנין (78), קייפ ורדה (79) ואפילו עירק (81) שמקדימות את הבחורים בכחול לבן.
ומה לגבי שאר הנבחרות, אותן ייפגשו הבחורים של גוטמן במוקדמות מונדיאל 2014? פורטוגל, שהגיעה עד לחצי גמר יורו 2012, ביצעה עליה חדה של חמישה שלבים לעומת הדירוג הקודם והתמקמה חמישית. הנבחרת השניה החזקה בבית, רוסיה, נותרה במקומה (13) אחרי שהודחה בשלב הבתים של יורו. צפון אירלנד עלתה מקום אחד ל-102, אזרבייז'אן (108) ולוקסמבורג (110), שתי הנבחרות החלשות בבית, ביצעו קפיצה של 4 ו-11 שלבים בהתאמה.
גם בשלישיה הראשונה התבצעו שינויים. אלופת אירופה החדשה-ישנה ספרד אמנם נותרה בפסגה אך גרמניה, שהעפילה לחצי גמר היורו האחרון, עלתה למקום השני על חשבונה של אורוגוואי שירדה לשלישי. במקום הרביעי נמצאת באופן די תמוה נבחרת אנגליה, שעלתה מהמקום השישי ואת החמישיה הראשונה סוגרים כאמור כריסטיאנו רונאלדו וחבריו.
איטליה, פיינליסטית אליפות אירופה טיפסה שישה שלבים ונחתה היישר במקום השישי. ארגנטינה נותרה שביעית והולנד ירדה למקום השמיני בעקבות ההופעה הרעה בפולין ואוקראינה. את עשר הנבחרות הבכירות סוגרות קרואטיה ודנמרק שירדו גם הן מקום אחד.
ודאי שמתם לב שמחוץ לעשיריה הראשונה נמצאת אלופת העולם מ-2002 ואחת הנבחרות הגדולות בעולם, ברזיל. הסלסאו הדרדרו שישה שלבים ומצאו את עצמם לפתע במקום ה-11. גם נבחרת צרפת, שרשמה הופעה ברבע גמר היורו האחרון, נותרה מחוץ לעשיריה ונשארה במקום ה-14. צ'כיה מנגד רשמה עליה גדולה של 9 שלבים עד למקום ה-18.