"למה כולם שותקים כשישראל אמורה לארח את היורו עד גיל 21 ב-2013?", התרעם קאנטונה בפניה ששיגר לשר הספורט של דרום אפריקה, המציינת את יום הנוער הלאומי שלה, והאשים: "גזענות, הפרת זכויות אדם והפרות גסות של החוק הבינ"ל קורות על בסיס יומי במדינה הזאת. הגיע הזמן להפסיק עם החסינות לה זוכה ישראל ולדרוש ממנה את אותם סטנדרטים של שוויון, צדק וכבוד לחוק הבינ"ל שאנחנו דורשים ממדינות אחרות".
לאחר קריאתו של קאנטונה הצטרפו מספר גורמים נוספים בעולם הספורט למחאה וקמפיין למען חרם נגד ישראל החל במספר אוניברסיטאות מובילות בארצות הברית. בנוסף, נעשתה פניה למספר גופים בכדורגל העולמי במטרה לייצר לחץ על ישראל.
"בשם זכויות האזרח, הצדק וזכויות האדם, אנחנו קוראים לשחרר את מחמוד סרסכּ", כתב גם החלוץ המוסלמי של סביליה וטוטנהאם לשעבר, פרדי קאנוטה, שסיכם לאחרונה בקבוצת מס כרמאן מהליגה האיראנית. על הפניה חתמו גם החלוץ ניקולה אנלקה והשייט הצרפתי ג'ו לה-גואן. לפני מספר ימים אף התייחס נשיא פיפ"א ספ בלאטר לעניין, ואמר: "אני מודאג מאוד. פיפ"א קוראת לרשויות הישראליות לדאוג לבריאותו של השחקן ולהליך משפטי תקין". מההתאחדות לכדורגל כבר נמסר כי מדובר בעניין בטחוני שאין בסמכותה להתערב בו וגם פיפ"א לא באמת נקטה צעד רשמי בנושא.
כזכור, חלוץ נבחרת פלסטין מחמוד א-סרסכּ נעצר לפני כשלוש שנים בעת שהיה בדרכו מרצועת עזה לגדה המערבית בחשד למעורבות בעבירות בטחוניות. מאז הוא מוחזק במעצר מנהלי בכלא רמלה וב-92 הימים האחרונים שובת רעב. לאחר תקופה ארוכה בה לא הכניס דבר לפיו, הפציר בו רופאו לשתות חלב כדי להחזיק מעמד עד להחלטת בית המשפט העליון בעניינו, לאחר שבית המשפט המחוזי דחה את בקשתו להשתחרר עקב מצב בריאותי רעוע.