זה התחיל עם תשע מתשע והרגשה שהפעם, ביורו של 24 נבחרות, זה באמת יקרה. אבל רק שמונה חודשים אחרי המופע ההוא מול בוסניה, נבחרת ישראל סיימה אמש (שלישי) עוד קמפיין כושל, עם 13 נקודות מתוך 30, כשהיא ממשיכה להוכיח שככל הנראה פשוט אין לה את זה. בבוקר שאחרי, וכשספרד ואיטליה המאיימות מחכות באופק, רבים סימני השאלה בכל הנוגע לעתיד של הנבחרת בכחול-לבן. את רובם, או לפחות את החשובים ביותר, צריך לפתור עופר עיני.
כבר עכשיו ליו"ר ההתאחדות יש תכנית עבודה, כשבמרכזה ארבעה קווים מנחים עיקריים. הראשון: מינוי מאמן חדש לארבע שנים, מתוך מחשבה שקמפיין מוקדמות מונדיאל 2018 אבוד מראש לנוכח חוזקת היריבות והעובדה שרק אחת תעפיל מהבית לגביע העולם.
השני: מינוי מנהל מקצועי שיהיה אחראי על כל הנבחרות וישמש חוט מקשר בין המאמן הלאומי ליו"ר ההתאחדות. כרגע אין שמות ספציפיים על הפרק ולא ברור אם בהתאחדות יילכו על "מודל מכבי ת"א" - צוות זר (שצפוי להיות יקר מאוד, עובדה שתקשה על המהלך) או צוות מקומי, שבכל מקרה יעבוד במשרה מלאה ולא יקבל שכר על פי שעות, כפי שקורה היום עם אריק בנאדו ויוסי אבוקסיס.
הרביעי: בניית אקדמיה לכדורגל בה ישתתפו ילדים מתוך פרוייקט "פרחי ספורט" אותו מתקצב משרד הספורט. מדובר בנושא שמדובר עליו כבר שנים רבות ושאמור לקבל מעתה התייחסות רצינית הרבה יותר. עיני ינסה להוציא לפועל את התכנית שכבר נמצאת לא מעט שנים במגירה, לפי המודל שקיים במדינות רבות באירופה. "הכל מתחיל מהילדים", אמר עיני שלשום לפני שיצא לבריסל. היו"ר חושב כי צריך להצעיר את הנבחרת, כשרק המאמן הבא יקבל את ההחלטה. אולם כבר עכשיו ברור כי דור פרץ, ניר ביטון ואלי דסה יקבלו קרדיט גדול הרבה יותר החל מהקמפיין הבא.
עיני, שייפגש היום עם נשיא אופ"א מישל פלאטיני, יכנס בשבועיים הקרובים את ועדת האיתור שהקים לא מזמן, ובה נמנים שחקני העבר חיים רביבו וצביקה רוזן. גם עיני וממלא מקומו תמיר גילת הם חלק מהוועדה, כמו איזי שירצקי ומשה דמאיו. דמויות מפתח חדשות יצורפו לוועדת האיתור, כולל שחקני עבר.