דו"ח ההגינות של פרויקט "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים" של הקרן החדשה לישראל, בשיתוף ההתאחדות לכדורגל, דיווח היום (שני) על ירידה משמעותית בהיקף הגזענות בליגת העל, בסיכום השנתי שערך.
כותבי הדו"ח שואבים אופטימיות רבה, בנוגע ליכולת למגר את תופעת הגזענות מהמגרשים, מכך שחלה ירידה של 39% בקריאות גזעניות במשחקי ליגת העל (49 בסך הכל לעומת 80 בעונה שעברה). כמו כן, חלה עלייה של 18% במספר פעולות הגינוי של אוהדים לקריאות גזעניות.
עם זאת, ישנה עלייה של כ-85% במספר המשחקים בהם תועדו השלכת חפצים, ב-21 משחקים תועדו קטטות ביציעים, בשבעה משחקים התחוללה אלימות בהשתתפות רבים וב-17 משחקים תועדו קריאות מסיתות לאלימות כנגד קבוצות או אישי ציבור.
הפועל חיפה נבחרה לקבוצה ההוגנת של העונה. בית"ר י-ם ומכבי ת"א בתחתית מדד ההגינות, כאשר אוהדי לשתי הקבוצות אחריות לכ-94% מהקריאות הגזעניות שנשמעו במהלך העונה.
הקבוצה ההוגנת נמדדת על פי פעולות הקהל וההנהלה בזמן המשחקים באמצעות מדד סטטיסטי, שכולל את כמות הקהל הממוצעת של כל קבוצה, עוצמת האירועים (החיוביים והשליליים), בהם מעורב הקהל, תדירותם, והתנהגות קהל האוהדים, השחקנים וההנהלה, ביחס לקריאות גזעניות וגילויי הסתה בזמן המשחקים.
בדו"ח אף צוטט קפטן האלופה, יניב קטן, שאמר: "לשחקנים יש אחריות להראות את הדרך לדור הצעיר לכדורגל הוגן. כמובן שהניצחון הוא המטרה, אבל אלימות ושנאת האחר הם לא הדרך. שיחקתי לאורך השנים במכבי חיפה עם חברים לקבוצה ממגזרים ודתות שונים, ועל המגרש כולנו שווים".
עבאס סואן, שחקן נבחרת ישראל וקפטן בני סכנין לשעבר, הוסיף: "למרות הנתונים השליליים ביחס לבית"ר ירושלים, אני בעד מה שנעשה השנה בקבוצה, במיוחד מה שעושה איציק קורנפיין. אני באופן אישי מוריד בפניו את הכובע על העמידה שלו נגד הגזענות ביציעים, על הסבלנות שהוא מפגין והרצון לשנות".