יו"ר בית"ר ירושלים, איציק קורנפיין, הורחק הערב (רביעי) משלושה משחקים בפועל ונקנס ב-10,000 ש"ח, המגן אלי דסה הורחק ממשחק בפועל והקבוצה עצמה נקנסה ב-30,000 ש"ח ונענשה במשחק ללא קהל על תנאי עד לתום העונה בעקבות אירועי רבע גמר גביע המדינה.
דיון סוער התקיים בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, שם בית"ר ירושלים עמדה לדין בגין התפרעות אוהדיה בסיום המשחק מול הפועל תל אביב, בנוסף להתנהגותם של המגן והיו"ר.
הדיין הקריא את דוח השופט: "קורנפיין צעק לעברי 'אפס מאופס, אין לך מושג אתה יכול לרשום את זה בדו"ח'. אלי דסה רץ לעברי בריצת אמוק ונעצר על ידי שחקנים אחרים".
קורנפיין אמר בדיון: "המשחק היה טעון. עד הדקה ה-88 הכל היה בסדר אבל אז היתה הטעות של השופט והרוחות התלהטו. הושלכו מספר מועט של חפצים. קצת כוסות ושקיות גרעינים. המשחק המשיך להתנהל ללא כל הפרעה".
"לגבי השופט, אני לא מכחיש את מה שאמרתי לו. נעלבתי מההחלטה שלו לשרוק לפנדל. יש לנו טענה לרמת השיפוט של חכמון לא רק מהמשחק הזה אלא זה קורה פעם אחר פעם והוא מכריע תוצאות של משחקים".
"השריקה שנשרקה תלושה מהמציאות. נעלבנו מרמת השיפוט שלו ומזה שההחלטה שלו הכריעה את המשחק. גם הוועדה המקצועית קבעה שלא היה פנדל וההרחקה לא היתה במקום".
על אלי דסה אמר קורנפיין: "הוא שחקן נבחרת ובסערת הרגשות ועם דמעות רצה לבוא להגיד לשופט שהוא טעה לגביו. מנענו ממנו להגיע לשופט. זו היתה התפרצות של רגשות. אף פעם לא הורשעתי בהעלבת שופט למעט לפני שנתיים באוקטובר בסיום המשחק מול באר שבע גם אז זה היה השופט אלי חכמון".
אלי דסה אמר: "היתה לי תחושה רעה שהרגשתי שאני גרמתי לבית"ר להפסיד את המשחק אבל כשיצאתי מהמשחק ראיתי שהוא טעה. רצתי לשופט רק כדי למחות, לא כדי לתקוף אותו. זה שמנעו ממני לדבר עם השופט גרם לי להתפרע יותר בסערת הרגשות אבל לא היתה שום כוונה לפגוע בו".
מהמשטרה נמסר בדיון: "נמנעה הפרת סדר גדולה בסיום המשחק. כוח האבטחה לא הספיק והמשטרה היתה צריכה להתערב. כעסנו על ההתנהלות בסיום המשחק. אני מאשר את דו"ח המשקיף. עם השריקה לפנדל האווירה התחממה. התקרבנו ליציעי בית"ר. היו משם השלכות חפצים של אוהדי בית"ר, פירות, שקיות וכוסות של קולה".
"כמות של עשרות דברים שהגיעו לרחבת ה-16. אוהדי בית"ר ניסו לרדת לדשא, אנחנו הדפנו אותם בחזרה ליציע. נמנענו מלעלות ליציע וחסמנו את ירידת האוהדים. לאחר מכן התחילה קטטה בין השחקנים, זיהיתי דחיפות הדדיות, אני הפרדתי בין שי חדד לבן שהר, התערבו עוד אנשים שבאו להפריד, ראיתי גם את רוני לוי בא לשם".
נציגי המשטרה הוסיפו: "הכל התחיל אחרי האקט של אביחי ידין שהוריד את החולצה מול אוהדי בית"ר. בסיום האירוע גם מיציעי הפועל תל אביב נקראו קריאות נגד אלי דסה וזרקו חפצים לכר הדשא".
בסיום הדיון הרימו אוהדי בית"ר את אלי דסה, שרו לו שירים וחיבקו אותו. אביחי ידין לא יצא מהשער הראשי, שם הפגינו אוהדי בית"ר, אלא יצא מהשער האחורי של אצטדיון רמת גן.
מנהל בית"ר ירושלים, מנחם נידם: "יש את קצין המשטרה שאמר את מה שאמר בנוגע לידין, לא באנו להלין על אביחי ידין. אנחנו וגם המשטרה באים ואומרים שהאירוע עם אביחי ידין הוא זה שהדליק את כל המהומה".
"אני לא בעד זה שבעלי תפקידים או שחקנים יהיו שותפים למה שקרה בסיום המשחק מול הפועל ת"א. צריכים לדעת גם להפנים את הרגשות. מה שהפתיע אותי בבית הדין, זה שמול עדות של המשטרה ואל מול הדברים שכולם ראו בטלוויזיה, יש גם את מי שמכחיש את הדברים אבל זו בעיה שלו ולא שלנו. לא היה נגדנו אישום של התפרצות של הקהל למגרש. היו השלכות חפצים ואנחנו מודים בזה. ירידת אוהדים לכר הדשא לא היתה", הוסיף נידם.
בבית"ר הגיבו לדברים לאחר העונש: "המועדון מאוכזב קשות מהחלטת בית הדין של ההתאחדות לכדורגל, להעניש את הקבוצה פעם נוספת בנוסף להפסד מול הפועל ת"א בגביע. העונש אינו מידתי לאור העובדה שאת כל המהומה, כפי שצויין בדו"ח המשטרה, החל שחקן היריבה אביחי ידין. בנוסף, תמוהה החלטת הדיינים לגבי השחקן אלי דסה וזאת לאור העובדה שגם הוועדה המקצועית החליטה שהרחקת השחקן לא היתה מוצדקת".