שנת תשע"א היתה שנה מורכבת עבור מכבי נתניה. על המגרש הוכיחו בנתניה שגם עם תקציב זעום, סגל שחקנים צעיר ותחזיות שליליות, אפשר להגיע לפלייאוף העליון ולחצי גמר גביע המדינה. מחוץ לו העביר בקיץ האחרון דניאל יאמר, בעלי המועדון בחמש השנים האחרונות, את זכויות הניהול לשני חברי ההנהלה הבכירים: קובי בלדב וגיל לב.
בשנתיים החולפות, בהן יאמר סירב להשקיע כספים, ניהלו השניים את המועדון ועשו עבודה מצויינת בבניית הקבוצה אבל הבעלים תמיד היה ברקע. העונה יאמר כבר לא חלק מנתניה ועל הצמד הוטלה משימה גדולה במיוחד: לשמור על סגל הקבוצה חרף הביקוש הגדול לשחקניה על-ידי הקבוצות הגדולות וכן בניית התקציב שהלך וטפח (קרוב ל-20 מיליון שקלים) עקב שדרוגי השכר לשחקנים.
לב, שמשמש כנשיא, סיפר על עזיבתו של יאמר: "כבר שנתיים אנו מתנהלים ללא השקעת בעלים. כבר אחרי העונה עם מתיאוס, יאמר החליט שהוא סיים עם הרצון שלו להשקיע ומאז אנחנו מפעילים את המועדון ללא הזרמת כסף מבעלים. קיבלנו את המועדון למשמורת ואנו מנסים לעשות את המיטב כדי להעמיד קבוצה ראויה ושהקהל ייהנה".
המנכ"ל בלדב התלונן על אנשי עסקים שרצו פרסום ופגעו במועדון: "לא הגיע שום פילנתרופ וכל אלו שכביכול רצו לקחת את הקבוצה התגלו כלא רציניים בצורה עדינה. חלקם היו בעלי יכולת גדולה לקחת את הקבוצה, אבל לקבל הד תקשורתי על גבי מכבי נתניה ועל הגב של גיל וקובי זה היה לא פייר מבחינתם. זה גרם נזק עם הקהל, כי כביכול קובי וגיל לא משחררים את נתניה אלא רוצים למכור ולעשות הון".
נתניה נאלצה למכור בקיץ שני נכסים משמעותיים: אוראל דגני ודלה ימפולסקי והטענות לא איחרו להגיע. בלדב הבהיר: "אין לנו יותר מדי ברירות אם אנחנו רוצים להמשיך לקיים את המועדון בצורה מכובדת. אם אוראל לא היה נמכר המועדון היה מפסיד את כל הכסף הזה כי בינואר הוא היה שחקן חופשי. מה היו אומרים אז אותם מבקרים? שאנחנו פושעים שלא מכרנו. מה שלא נעשה תמיד תהיה ביקורת". לב מסכים: "אנחנו לא שמחים על מכירת שחקנים, זה משהו שאנחנו נאלצים לעשות כי אין בעל הון שמשקיע. אנחנו עושים את מה שצריך לעשות".
לב ובלדב מפרגנים אחד לשני, מדברים על יצחק תשובה ונוגעים בעוד מספר נושאים שצריכים לעניין לא רק את מי שנתניה נוגעת ללבו, אלא את מי שמצבו של הכדורגל הישראלי חשוב לו. רוצים לדעת מה צריך לעשות כדי להעמיד קבוצה על הרגליים? השניים האלה הם בהחלט המקום להתחיל לשאול שאלות.