נתונים מעניינים עולים ממחקר סטטיסטי חדש המקיף את סגלי כל הקבוצות המשתתפות בליגת האלופות, הנותן תוקף מדעי על כמה סברות מקובלות שהוצמדו למועדוני הפאר של אירופה. הליגה הטובה בעולם תחל מחר (שלישי) ב-21:45.
באופן לא מפתיע, הסגל של מילאן הוא המבוגר ביותר, גיל ממוצע של מעל 29 שנים וחצי. יריבתה העירונית, אינטר, במקום השלישי בגילאי השחקנים כשבתווך, במקום השני, אפועל ניקוסיה, עם 28 וחצי בממוצע.
הסגל הצעיר ביותר הוא של אייאקס, 23 וחצי, ואחריה ליון, שממוצע שחקניה עומד על גיל 24. סגל ארסנל בין הצעירים ביותר בצ'מפיונס, 24 וארבעה חודשים. ברצלונה במקום ה-22 עם ממוצע של 25.22 ושחקני מנצ'סטר יונייטד מבוגרים יותר, 25 וחצי בממוצע.
צ'לסי, מנצ'סטר יונייטד וברצלונה, ששמרו על השלד המרכזי בסגל שלהן, נמצאות בצמרת קטגוריית מספר העונות הממוצע לכל שחקן בקבוצה הבוגרת. את הקטגוריה מובילה צסק"א מוסקבה עם 3.76 עונות לשחקן בקבוצה הבוגרת, צ'לסי שניה, יונייטד שלישית ובארסה חמישית.
אולימפיאקוס (פחות מעונה אחת לשחקן) ובנפיקה הן הקבוצות שעשו את השינוי הניכר ביותר בסגליהן.
מיתוס אחר שזוכה לאישוש במחקר הוא העובדה ששחקני בארסה מאותגרים מבחינת גובה. אלופת אירופה היא הקבוצה הנמוכה ביותר בליגת האלופות, 1.785 מטר בממוצע, כאשר לברקוזן (1.855) וצ'לסי (1.846) הן הגבוהות ביותר. גם שחקני ריאל מדריד תמירים למדי, במקום הרביעי בקטגורייה עם 1.835 מטר בממוצע.
שחקני צ'לסי הם המנוסים ביותר בליגת האלופות, עם 35.17 הופעות בממוצע במפעל לשחקן. אחריה שחקני מילאן (33.76), ברצלונה ואינטר. שחקני פלזן, שיחגגו השבוע הופעה היסטורית במפעל, בתחתית טבלת הניסיון כצפוי.
נתון מעניין נוסף מהווה מדינת המוצא של השחקנים. כאן יצרניות כדורגלנים מובילות מחוץ ליבשת נכנעות לאירופאיות, ובראשם ספרד, אלופת אירופה והעולם, עם 81 שחקנים בצ'מפיונס. צרפת שניה עם 77, שלישית ברזיל (69), גרמניה רביעית (60), ארגנטינה רק חמישית (45) ואנגליה שישית, עם 42 שחקנים.
לארבע המדינות המובילות באפריקה - קמרון, ניגריה, סנגל וחוף השנהב - יש שבעה כדורגלנים כל אחת במפעל.