"מטרת הבקרה התקציבית היא להבטיח שהשחקנים לא ירדפו אחר הכסף שלהם. יש שחקנים שנצרת עילית חייבת להם כסף והקבוצה ממשיכה להתקיים ולשחק כרגיל. הבקרה התקציבית לא מבטיחה את שכר השחקנים", כך טוען עו"ד שי טל, המייצג את כדורגלן הפועל נצרת עילית לשעבר יניב כהן ונושים נוספים להם המועדון חייב כסף.
בעקבות פנייתו של עו"ד טל להוצאה לפועל, הוצאו לפני שבוע וחצי צווי עיקול לגופים שצפויים להעביר כסף לנצרת עילית וביניהם הרשות לבקרה תקציבית. צו עיקול הוצא גם נגד הפועל ת"א, בשל הסכום שעל הפועל ת"א להעביר לנצרת עילית במקרה של מכירה עתידית של איתי שכטר.
אתמול הסתיימו עשרת הימים שנתנה ההוצאה לפועל לבקרה התקציבית כדי לפרט את נכסי החייבת. הבקרה אכן העבירה מכתב המפרט את הבטוחות האישיות שהועברו כערבות לפעילות הקבוצה.
לפי הפירוט של הבקרה, המחאות בסך 900 אלף שקל התקבלו בקיץ האחרון, כדי להבטיח שהקבוצה תסיים את עונת 2009-10 ללא גירעון וכי תפחית את חובותיה ב-10 אחוז לעומת העונה הקודמת. זמן הפירעון של שאר ההמחאות שהופקדו הוא לתקופת העונה הקרובה.
"ההמחאות הנ"ל משמשות כבטוחות אישיות, בהתאם ובכפוף להוראות תקנון בקרת התקציבים של ההתאחדות לכדורגל ופרעונן יתבצע, אם יתבצע, על פי הוראות התקנון. בכל מקרה אחר חייבת הרשות להשיב את ההמחאות לנותנים". כך נכתב על ידי יו"ר הבקרה, עופר אורליצקי, ללשכת ההוצאה לפועל.
לטענת טל, מדובר בהתחמקות של אורליצקי וכעת הוא מתכוון להזמין את יו"ר הבקרה לחקירה שתבהיר האם הקבוצה יכולה לפרוע חובות ומדוע אורליצקי רוצה להשיב את הבטוחות ולא להשתמש בהם כדי לכסות את החובות.
נצרת עילית חייבת כ-1.2 מיליון שקל, מתוך זה כ-170 אלף שקל ליניב כהן וכן לשחקנים פעילים כגון אבי אבגי וליאור לינדר. בנוסף, הגיש מאמן הקבוצה לשעבר, אלדד שביט, בקשה לפירוק הקבוצה, שתידון בחודש ינואר.
גם אם ההוצאה לפועל, בגיבוי בית המשפט, תדרוש מהבקרה לממש את הבטוחות, לא בטוח כלל שאורליצקי יסכים לכך, שכן הוא צפוי לטעון שהוא פועל כנאמן בכפוף לתקנון ההתאחדות.
שוקי כהן ממשרדו של אורליצקי מסר בתגובה: "לכל צו עיקול שמתקבל אנחנו עונים בצורה עניינית וכך גם במקרה הזה".