ממשלת ישראל, ביוזמת משרד הספורט, אישרה היום (ראשון) את עלות התכנון להקמת פארק ספורט לרכיבה על סוסים ואופניים בגליל התחתון בעלות כוללת של 600,000 ש"ח, זאת במטרה לפתח את תרבות הספורט והפנאי ולשפר את איכות החיים בצפון.
היזמים מקווים להפוך את הפארק לאטרקציה תיירותית ולקדם את ענף הרכיבה, שנכלל כבר באולימפיאדה השניה ב-1900 בפריז. על פי התכנית ישתרע הפארק על שטח של כ-165 דונם בסמוך למתחם המועצה האזורית גליל תחתון.
הפארק יכלול שטחים לרכיבה על סוסים ולרכיבה על אופניים, טיילות, מרכז תיירות, מרכז חקלאי ומרכז לנוער בסיכון וישמש כמקום בילוי רחב ידיים ובו מתקני פנאי ונופש. הפעילות בפארק תותאם לאוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים ובתפעולו ישולב נוער בסיכון.
עלות הקמת הפרויקט כולו מוערכת בסכום של 30-40 מיליון שקל. מדובר בקומפלקס הצמוד לבית הספר החקלאי "כדורי" אשר יכלול מתקן רשמי ראשון מסוגו בישראל לתחרויות סוסים בסגנון אנגלי-אולימפי, מתקן לרכיבה טיפולית ועוד.
הפארק הייחודי יפתח את ענף הרכיבה על סוסים ויכלול בתוכו מרכז לרכיבה טיפולית המחברת בין גוף לנפש ומסייעת לנכי מלחמה, נפגעי תאונות ולקויי קשב. בשלב זה אישרה הממשלה רק את עלות התכנון ורק בהמשך יובא לאישור תקציב בניית הפארק. כרגע גם אין תאריך יעד לסיום העבודות. מדובר בפרוייקט משותף של משרד התרבות והספורט, המשרד לפיתוח הנגב והגליל, משרד החקלאות ומשרד התיירות.
שרת התרבות והספורט, לימור לבנת: "מדובר בציון דרך חשוב, לא רק לספורט האולימפי בישראל אלא גם בתהליך הפיתוח והחיזוק של צפון הארץ בכלל והגליל התחתון בפרט. הקמת פארק הספורט בגליל התחתון עולה בקנה אחד עם כל המטרות שמשרד הספורט חרת על דגלו - חיזוק הפריפריה, קידום הספורט ההישגי, ועידוד הספורט העממי במדינת ישראל".
השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, הוסיף: "מחקרים שנערכו בארץ ובעולם מוכיחים כי ספורט הוא מקדם תיירותי-כלכלי. הקמת הפארק האולימפי בגליל הוא פרוייקט נוסף שיספק מקורות תעסוקה ויהווה מוקד משיכה לאוכלוסייה חדשה כחלק מהגשמת החזון של הבאת עוד 300,000 מתיישבים חדשים לגליל בעשור הקרוב".