פרשת שוחד רודפת אחרת בעולם הכדורגל. בזמנים בהם רק הכסף הגדול מדבר, נראה כי אף אחד כבר אינו מופתע מכך. הפעם מאשימים כי כסף שהחליף ידיים במקומות הנכונים, הביא לכך שפולין ואוקראינה נבחרו לארח את היורו הקרוב.
מי שהעלה את ההאשמות הללו הוא סיפרוס מרנגוס, בכיר לשעבר בהתאחדות הכדורגל בקפריסין, שהצהיר בפני היומון האיטלקי 'לה גזאטה' כי בידיו הוכחות שיתמכו בטענותיו. לדבריו, ב-2007 ניתן שוחד לבכירים באופ"א כדי שיטו את הכף לטובת המדינות ממזרח היבשת.
באופ"א לא הסכימו להטלת הדופי בארגון ובסוף השבוע החליטו להגיש תביעת דיבה נגד מרנגוס בפני בית המשפט בשוייץ. הארגון פנה במקביל לעורך דין מקפריסין שיטפל בנושא מול הרשויות המשפטיות באי.
במקביל מתנהלת חקירה ברומניה במטרה לשפוך אור על החקירה. אמנם טרם יצאה הודעה רשמית שתבהיר איזה גורם רומני נחקר, אך כל הסימנים מובילים למירקה סנדו, חבר אופ"א הרומני היחידי שהיה מעורב בבחירה המדוברת לפני כשלוש שנים.
סנדו שימש כיושב ראש התאחדות הכדורגל הרומנית מאז 1990 ובינואר 2007, חודשיים לפני מועד ההכרעה על האירוח ביורו 2012, נכנס כחבר במזכירות אופ"א. בראיון לטלוויזיה הרומנית הכחיש את החשדות נגדו. "אין שום הוכחה לכך שחבר באופ"א לקח שוחד. אני לא יכול להיות מואשם בכלום משום שאין ראייה ואין מניע", אמר סנדו.
אירוח טורניר בסדר גודל של אליפות אירופה שווה הרבה כסף, בייחוד למדינות שאינן נחשבות למפותחות באירופה כמו השתיים שנבחרו. הדברים בעיקר אמורים על אוקראינה, שבנוסף להתמודדות עם העבר הסובייטי נפגעה קשות מהמשבר הכלכלי. ההצהרה על זכיית השתיים עוררה הרמת גבות ספקניות באשר ליכולתן לעמוד בהפקת האירוע.
ההצעה המשותפת של פולין ואוקראינה גברה הצעות מצד מדינות מתקדמות יותר, שנחשבו לבעלות סיכויים גבוהים יותר לזכות באירוח, איטליה וכן מרוץ משותף של הונגריה וקרואטיה.
כזכור, גם ארגון הכדורגל העולמי, פיפ"א, עורך חקירה בשל חשדות המטילות דופי בהליך בחירת המארחות למונדיאלים ב-2018 ו-2022. מספר חברים שאמרו לעיתונאים במסווה כי יהיה מוכנים להטות את בחירתם בתמורה לטובות הונאה, הושעו.