שתי הטעויות הגורליות במשחקי אמש, שבאו אחר סדרה של הופעות מבישות מצד שופטי המונדיאל, העלו בקרב הרוב המכריע של אוהדי הכדורגל את הדרישה לסיוע טכנולוגי, שימנע טעויות שיפוט מכריעות משחקים.
אל הקריאה הזאת הצטרף, כאחרון האוהדים, ראש ממשלתה הטרי של בריטניה, דייויד קמרון. "אני חושב שהשימוש בטכנולוגיה בספורט מהווה בונוס רציני. אני צופה באדיקות בטניס וקריקט ואני חושב שהשימוש בשופט שלישי זה דבר גדול".
קמרון התכוון בדבריו, בין השאר, לסיוע שנותן בקריקט שופט שלישי הנמצא מחוץ לכר הדשא ועוזר לפסוק ברגעי מחלוקת בעזרת צפייה בהילוכים חוזרים על גבי מסך טלוויזיה שברשותו.
בינתיים נראה שכולם מעוניינים בסיוע טכנולוגי לשופטים מלבד האנשים שאמורים לקחת החלטה כזאת, חברי פיפ"א. היטיב לנסח זאת חלוץ נבחרת אנגליה לשעבר אלן שירר, שאמר: "כולם רוצים טכנולוגיית קו-שער מלבד ספ בלאטר".
נשיא פיפ"א בן ה-74 אכן אדם עקשן, אך לאחרונה הגמיש מעט את דעותיו ויש סיכוי כי רצונו להמשיך לקדנציה נוספת בתפקידו - שכן הבחירות יערכו ביוני 2011 - תכריח אותו לפשרות גם בנושא זה. בדיון שנערך במרץ בפיפ"א הוביל בלאטר קו נגד אימוץ טכנולוגיית השער והרעיון אכן נדחה. "לא משנה באיזה טכנולוגיה ייעשה שימוש, תמיד ההחלטה תהיה בידי השופט", אמר אז העסקן השויצרי.
מאחורי הקו השמרני של בלאטר עומדת תפיסת הכדורגל כמשחק עממי, שבכל מקום ישוחק באותה צורה ובשיוויונית המירבית. לכן הוא דוחה שימוש בטכנולוגיה במפעלים היוקרתיים והעשירים, ביודעו כי מרבית הליגות בעולם לא יוכלו לעמוד בהוצאה של הכנסת טכנולוגיות מתוחכמות.
במסיבת העיתונאים שערך, התייחס קמרון גם לסוגיית המאמן, כשמתשובתו ניתן היה להבין כי אינו מרוצה מתפקידו של פאביו קאפלו: "אני מאוד מאוכזב אבל לא מתפקידי לבחור מאמן לנבחרת אנגליה". ראש הממשלה הבריטי הוסיף ש"מפתה ככל שזה יהיה, אני לא רוצה להיות מעורב. יש לי מספיק קיצוצים לעשות בקבינט גם בלי להיות תקוע עם נבחרת הכדורגל האנגלית".
מאמן אנגליה, קאפלו, שהצהיר כי לא יתפטר למרות הישגיו העלובים עם הנבחרת, הוא המאמן היקר ביותר במונדיאל, עם שכר של 6 מיליון ליש"ט בשנה (8.3 מיליון יורו). במקום השני הרחק מאחורי קאפלו, ניצב איטלקי אחר שגם הוא הודח מהאליפות, מרצ'לו ליפי, בעל שכר של 3 מיליון יורו לשנה.