ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת אירחה דיון שיזמו אנשי ספורט הנכים, הטוענים לאפליה לעומת תקציב הוועד האולימפי. התקציב הפראלימפי עומד על 300,000 ש"ח בלבד לעומת שמונה מיליון לוועד האולימפי, למרות שהישגי הנכים טובים הרבה יותר. בדיון הביעו הח"כים את דעתם כי חלוקת התקציב צריכה להיות שוויונית יותר ולתקן את האפליה הקיימת לטענתם כיום. הצדדים קבעו לשוב ולדון בנושא בתחילת אפריל.
"ספורט הנכים במדינת ישראל עומד בפני פירוק", כך אמר דני בן אבו, יו"ר ההתאחדות לספורט נכים בדיון.
בן אבו ציין כי בג"ץ הורה לממשלה לתקצב באופן זהה את המשחקים האולימפיים והפראלימפיים ובעקבות ההחלטה זו הוקמה 'ועדת קמא' שתפקידה להמליץ על חלוקה נכונה של התקציב. "חמישה חודשים לאחר התכנסות הוועדה ועדיין אין החלטה. אנחנו נמצאים שנה וחצי לפני פתיחת המשחקים ויש לי חשש כבד שלא נזכה לראות את הספורטאים שלנו על דוכן המדליות".
מהוועד האולימפי נמסר בתגובה: "התנועה האולימפית והוועד האולימפי הישראלי כחלק ממנה תומכים בקידום טיפוח ספורט הנכים וזאת כחלק מתפיסת עולמנו כי הספורט הינו האמצעי הטוב ביותר לקידום נושאים ורעיונות התורמים לקהילה".
"הוועד האולימפי בישראל תומך בהגדלת ההקצבה המוענקת על ידי המועצה להסדר ההימורים בספורט לוועד הפראולימפי בישראל".
"תוספת זו אסור שתבוא על חשבון הספורטאים האולימפיים וההכנות האולימפיות ללונדון 2012 וזאת במיוחד לאור העובדה כי תקציב הוועד האולימפי בישראל קוצץ בשלוש השנים האחרונות בצורה דרסטית".
"מועצת ההימורים חייבת לממן את התוספת לוועד הפראולימפי שלא על חשבון הספורטאים האולימפיים וההכנות האולימפיות אלא מסעיפים אחרים המרכיבים את 1.5 מיליארד ₪ הכנסותיה כמו מסעיף החסויות או קרן התקנים שתפחו בצורה משמעותית".
בנוסף, הוועדה אישרה את הסעיפים הרלבנטיים שיאפשרו הימורים על מרוצי סוסים במסגרת הטוטו-ווינר. הסעיפים יועלו להצבעה במליאה בקריאה שניה ושלישית והמשך הטיפול בחוק יעבור לוועדת הכספים.
הטוטו-ווינר הציג בשנה שעברה ירידה בהכנסות וטען לפגיעה מצד ההימורים הבלתי חוקיים. בתשובה לכך ביקש מהמדינה אישור להכניס משחקים נוספים עבור המנחשים, שיסייעו להגדלת ההכנסות, שיועברו לקבוצות ולשיפור מתקני הספורט בישראל.
לאחר האישור הצפוי במליאת הכנסת, אנשי הטוטו יצטרכו לבחור סוכנות הימורים בחו"ל המפעילה מרוצי סוסים ולהביא את הסכם ההתקשרות עמה לאישור ועדת כספים. השלב האחרון יהיה אישור התוכנית הספציפית על ידי שרת הספורט לימור לבנת ושר האוצר יובל שטייניץ ובהתייעצות עם שר המשפטים יעקב נאמן.
יו"ר ועדת החינוך והספורט של הכנסת, ח"כ אלכס מילר, אמר: "לאחר התייעצויות רבות בנושא, אני שמח שהצליחו הגורמים הרלבנטיים להגיע להסכמות ולהפחתת החששות של הגופים האחראים על אכיפת החוק. אני מקווה שהחוק ייושם במהרה משום שרפורמה משמעותית בתחום תביא להזרמת תקציבים נוספים לעידוד וחיזוק הספורט בישראל".
במסגרת הדיון בחוק הספורט אושרה גם הקמתה של המועצה הלאומית לספורט. תפקידי המועצה יהיו, בין היתר, לייעץ לשרת הספורט בקביעת מדיניות כוללת וארוכת טווח בתחום הספורט וכן לייעץ בקביעת סדרי עדיפויות להשקעת משאבים, לרבות באיתור ובטיפוח ספורטאים. עוד תקבע המועצה אמות מידה לתמיכה באגודות ספורט, התאחדויות, באיגודים ובמועדוני ספורט וכן תקבע תוכנית מתקנים לאומית בהתייעצות השרים הרלוונטיים.