שדר הספורט הוותיק דני דבורין, המוכר לקהל הרחב בעיקר בקולו מ'שירים ושערים', יקבל השבוע פרס מפעל חיים מטעם ההתאחדות לספורט ותיקים. דבורין החל את דרכו כעיתונאי בגיל 15 ב'חדשות הספורט' לפני 50 שנה וב-1970 החל לשדר ב'קול ישראל'. סך הכל סיקר ושידר מתשעה מונדיאלים, שש אולימפיאדות וכן כ-30 משחקי גמר גביע המדינה בכדורגל.
לדבורין יש הרבה סיפורים מהקריירה הארוכה שלו. אחד מהם ב-1982, במונדיאל בספרד: "עליתי על טיסת פנים מברצלונה לאליקנטה. הטיסה התעכבה בחצי שעה ושמתי לב שלידי יש מקום ריק. פתאום פלה עלה למטוס והתיישב באותו כיסא פנוי, אז שאלתי אם אפשר לראיין אותו".
הוא השיב בחיוב אז מייד הטכנאי שהיה איתי, דב מונטנר, הוציא את מכשיר ההקלטה. במהלך הראיון ראיתי בזווית העין כי כל יושבי המטוס המקיפים אותנו מאזינים לפלה". חוץ מהברזילאי הגדול, דבורין מתגאה בראיונות שקיים עם בובי צ'רלטון, פרנץ פושקאש, מרקו ואן באסטן, פלאטיני, קרוייף ובקנבאוואר.
לעיתונאי הספורט הצעירים שרוצים להיות שדרים מובילים הוא מייעץ: "קודם כל לחיות את הספורט יום יום, להכיר את המשחק, תמיד לבוא מוכן. גם אחרי מאות רבות של משחקים ששידרתי אני תמיד בא מוכן".
אביו לוניה שנפטר לפני 11 שנה היה ממייסדי בית"ר ת"א, שחקן נבחרת ארץ ישראל (לפני קום המדינה) ובשנותיו האחרונות נשיא איגוד המאמנים. דני מספר שהיה נוהג להתקשר לאביו בהפסקת המשחק לשאול מה לתקן בשידור לקראת המחצית השניה.
למרות השינויים הטכנולוגיים והתפתחות כלי התקשורת בעשורים האחרונים, תפקיד השדר, לפי דבורין לא השתנה. "העיקרון בשידור נשאר - להיות מהימן, מהיר ולהכיר היטב את השחקנים". דבורין מדגיש ומוסיף כי בכל השידורים השתדל להיות הוגן ו"לראות את האדם שמאחורי הספורטאי".
ב'שירים ושערים' דבורין היה מהיום הראשון, יחד עם השדר האגדי נחמיה בן אברהם, אז ראש מחלקת הספורט, גדעון הוד ועמי פזטל. בשנים האחרונות הוא משדר חי גם את מטס חיל האוויר ביום העצמאות.
דבורין יקבל את הפרס ביום חמישי (21 ביולי) במרכז עינב שבת"א, בנוכחות סגנית השר לענייני גמלאים, ח"כ לאה נס. את הפרס יקבלו גם כדורגלני העבר בועז קופמן (הפועל פ"ת) ויוסי מהלל (בני יהודה), יו"ר הפועל חיפה וחבר ההתאחדות לשעבר צבי צימט, אולסי פרי, שלמה שרף ועיתונאי 'ידיעות אחרונות' משה שיינמן.