חברי המועדון של ברצלונה, הסוסיוס, אישרו הלילה (בין שבת לראשון) את הסכם החסות עם קרן ההשקעות והפיתוח הקטארית, שתזרים לקופת הקטאלונים 170 מיליון יורו בארבע השנים הקרובות. ניסיונות שונים, גם מצד גורמים ישראלים, נסו להציג את הקרן כקשורה לאישים מעוררי מחלוקת כמו השייח' יוסוף אל קרדאווי.
נציגי בארסה הרשומים לא יכלו להתנגד לכסף הגדול, 225 מיליון דולר במונחים אמריקאים עכשוויים והצביעו ברוב גורף בעד העסקה, 697 תומכים לעומת 76 מתנגדים ו-36 שהעדיפו להימנע. מדובר בעסקת הספונסרשיפ הרביעית בגודלה בעולם הכדורגל, אחרי מנצ'סטר סיטי (642 מיליון דולר עם חברת התעופה אל איתיחאד של הבוס שייח' מנסור), יונייטד עם נייקי ועסקת החסות של יובנטוס עם ענקית הדלק טמויל.
ההסכם עם הקטארים מסיים מסורת ארוכה של שנים ללא חסות מסחרית על חולצות בארסה. אולי כדי לדבר אל ליבם של האוהדים, סגן הנשיא חאווייר פאוס נשמע מעט מתנצל שאמר לאחר אישור העסקה על ידי חברי המועדון כי לא היתה ברירה אלא לקבל את ההסכם בשל "ההשפעה הכלכלית המייצבת" שלו.
חובות ברצלונה מוערכים ב-442 מיליון יורו, כאשר את השנה העסקית האחרונה סיימה לראשונה מזה שבע עונות בהפסד, של 79 מיליון יורו.
לפני שלושה ימים הילל פפ גוארדיולה, משגרירי קטאר בקמפיין אירוח מונדיאל 2022, את הסכם החסות החדש, והגדיר את המדינה התומכת "כפתוחה ביותר מבין המדינות המוסלמיות" וכמערבית אך שכח לציין כי באמירות במפרץ הפרסי לא נערכות בחירות ומשפחת המלוכה שולטת בה ביד רמה. המאמן, ששיחק שנתיים בקטאר בסיום הקריירה ככדורגלן, קרא לסוסיוס לתמוך השבוע והוסיף כי במשך שהותו במקום נהנה עם משפחתו ויחד זכו ליחס חם וטוב.
קרן הפיתוח הקטארית מעניקה בין היתר מלגות ללימודי דת, חלק מהן אצל המנהיג הרוחני אל קרדאווי, הנחשב אמנם מתון ומתקדם בפסיקותיו אך רבים זוכרים לו אמירות מהעבר בגנות ישראל, כולל דבריו כי מותר להרוג נשים ישראליות כי אלה ינשאו ברחמן חיילים המאפשרים את הכיבוש.