בתקופה האחרונה הפכה תיירות הכדורגל לטרנד פופולרי, כאשר אצטדיון הקאמפ נואו, האמירויות, סטמפורד ברידג' ואולד טראפורד הפכו ליעדים מבוקשים לא פחות מהביג בן, מגדל אייפל או הקולוסיאום ברומא. תיירים הנוהרים מכל קצוות העולם למקדשי הכדורגל מזרימים כסף רב לערים ולמדינות המציעות אטרקציה ספורטיבית.
אך מסתבר שהעסק עובד גם בכיוון ההפוך. הכישלון של מועדוני הכדורגל מסקוטלנד במפעלים האירופאיים יגרום לעיר גלאזגו הפסדים כלכליים של כ-15 מיליון ליש"ט, כתוצאה מאי הגעתם של תיירים.
יש עדיין לסייג את הדברים, משום שסלטיק עדיין יכולה להעפיל לשלב הבתים בליגה האירופית, עקב ערעור על תוצאת המפגשים מול סיון. לפי טענת הסקוטים, לה שותפים גם באופ"א, הקבוצה השווייצרית שיתפה שחקנים בניגוד לחוק.
סיון נענשה בעבר על ידי אופ"א ונאסר עליה לצרף שחקנים במשך שני חלונות העברה בינלאומיים. בקיץ האחרון החתימו השווייצרים חמישה שחקנים חדשים ששותפו מול סלטיק במשחק הגומלין בו הפסידה קבוצתו של בירם כיאל 3:1, לאחר 0:0 במשחק הראשון. סלע המחלוקת נטוע בפרשנות לגבי אותם שני חלונות העברה, כאשר לפי גרסת סיון, מועד ההשעיה כבר חלף. ההכרעה בנושא צפויה בקרוב מאוד.
את עיקר ההפסדים הכלכליים בעיר הגדולה בסקוטלנד צפויים לספוג בתי המלון, המסעדות והבארים. מדובר על פוטנציאל לאלפי מבקרים בחודשי הסתיו, תחילת החורף ואפילו תחילת האביב, עם החזרה לשלבי הנוק אאוט בתום הפגרה במפעלים האירופאיים.
האלופה ריינג'רס הודחה על ידי מאלמו השבדית מליגת האלופות ובקרב הפלייאוף על העליה לבתים בליגה האירופית הפסידה למאריבור, עליה גברה במוקדמות הצ'מפיונס מכבי חיפה. שתי נציגות נוספות של סקוטלנד הודחו העונה מהליגה האירופית, הארטס (על ידי טוטנהאם) ודאנדי יונייטד (על ידי שלאסק ורוצלאב הפולנית).