מתעסקים בפלייסטיישן או ב-Wii כל היום? יכול להיות שבקרוב יכירו בכם כספורטאים. בהצבעה שנערכה בדרום קוריאה, בין חברי הפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני (IESF), התקבלה ישראל ברוב של 15 מדינות ותיחשב כשווה לצד התאחדויות בינלאומיות של מדינות בהן מוכר הענף כספורט לכל דבר, על ידי הממשלות השונות ומשרדי הספורט המקומיים.
כיום נחשב הספורט האלקטרוני כספורט לכל דבר במדינות רבות, ביניהן גרמניה, שבדיה, ברזיל, דרום קוריאה וסין. בעתיד, מאמינים חברי ההתאחדות לספורט אלקטרוני בישראל, כי גם אצלנו יהפוך הענף הפופולארי לספורט לאומי המוכר על ידי הממשלה ויזכה, כמו בשאר מדינות העולם, לערוצי טלוויזיה ייעודיים, הכנסות שנתיות של כ- 200,000 דולר, זכיות מצטברות של מאות אלפי דולרים בטורנירים מסחריים עולמיים וחסויות.
בישראל ענף הספורט האלקטרוני עדיין אינו מוכר כספורט רשמי, אך מתקיימים מגעים לקידום הנושא. במהלך חודש יוני הוזמן יו"ר הפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני על ידי יו"ר ההתאחדות המקומית בישראל לפגישה בהשתתפות בכירי מנהל הספורט.
הפגישה נועדה להציג את הענף בפני הבכירים, וכן לברר את עמדתה של המדינה בנוגע לענף ועם הצטרפותה של ההתאחדות הישראלית לפדרציה הבין לאומית. הוסכם כי הנושא יועלה לדיון בשנית עם הצטרפותה של הפדרציה העולמית ל-GEISF, ארגון הגג של התאחדויות הספורט השונות. תמיכה של 40 מדינות תהפוך את ה- IESF לארגון ספורט רשמי ואת הספורט האלקטרוני לענף מוכר.
בשלב הבא מתכוונים להכליל את הספורט האלקטרוני כענף אולימפי, כבר במשחקי לונדון 2012. מגעים בנושא כבר החלו. עם הצטרפותה של ההתאחדות המקומית לפדרציה העולמית, החליט היו"ר דיקשטיין, גיימר ותיק, על פתיחת מועדון ספורט אלקטרוני ראשון בכפר סבא אשר יפתח בתחילת שנת 2011.
המעוניינים להצטרף למשחקי הליגה הישראלית (ESL) יכולים לפנות בבקשה לאתר האינטרנט v-games. באוגוסט האחרון נערכה אליפות ישראל בהוד השרון בנוכחות כ-5000 איש ויוסי רובין, שנשלח לייצג את ישראל באליפות העולם בדרום קוריאה, הגיע למקום השישי המכובד.