הדרבי הגדול של מנצ'סטר מספק חומר מצויין לכל המעוניינים בכלכלת ספורט: כסף ישן מול כסף חדש, החסכנות של הגלייזרים לעומת הפזרנות של שייח' מנסור, המדיניות של רכישת שחקנים צעירים ואלמונים יחסית ומכירתם כעבור מספר שנים ביונייטד, לעומת הדרך של רכישת הכוכבים מן המוכן בסיטי. כל אלה הם רק קצת מההבדלים בין הקבוצות שבאים לידי ביטוי מחוץ לכר הדשא.
ואם בהשוואות כלכליות עסקינן, מה יותר מתבקש מלבדוק כמה עלו שחקני ההרכב בשתי הקבוצות שיופיעו הערב בסיטי אוף מנצ'סטר, לפי העמדות שלהם על המגרש, ראש בראש.
בעמדת השוער יתרון ברור ליונייטד, גם בכל הקשור ליכולת וניסיון וגם בסכום שהושקע. אדווין ואן דר סאר נרכש תמורת שני מיליון ליש"ט, מול 600 אלף בלבד ששולמו תמורת ג'ו הארט בסיטי. עם זאת, שוויו של הארט הצעיר (23) עולה בהדרגה, לעומת ואן דר סאר בן ה-40 שיפרוש בקרוב.
מבין ארבעת שחקני ההגנה שהיונייטד צפויים להציב היום, רק אחד, ווס בראון, גדל במחלקת הנוער של המועדון. יחד עם זאת, בשורות השדים האדומים אחד משחקני ההגנה היקרים בהיסטוריה, ריו פרדיננד, תמורתו שילמה הקבוצה סכום של 30 מיליון ליש"ט.
שני הבלמים של הסיטי עלו יחד פחות מפרדיננד. וינסנט קומפני נרכש תמורת שישה מיליון ליש"ט וקולו טורה עלה 16 מיליון ליש"ט. את נמניה וידיץ', אחד הבלמים הטובים בעולם, לעומת זאת, רכשה יונייטד במחיר שנראה היום מצחיק: שבעה מיליון ליש"ט.
גם בעמדת המגן השמאלי נראה שיונייטד עשתה עסקה טובה, כשרכשה את פטריס אברה ב-5.5 מיליון ליש"ט. סיטי שילמה 10.4 מיליון על ג'רום בואטנג ו-6.5 מיליון על המגן הימני פבלו זבלטה.
סיכום ביניים: יונייטד השקיע בעמדות ההגנה כ-45 מיליון ליש"ט, לעומת כ-40 מיליון בסיטי.
מרכז השדה: יא יא טורה מול נאני
בקישור הסיפור שונה לחלוטין, כאשר שניים משחקני יונייטד, פול סקולס ודארן פלטשר, גדלו במועדון ושחק מפתח נוסף, ג'י סונג פארק, נרכש תמורת ארבעה מיליון ליש"ט בלבד, מחיר מגוחך לאור יכולתו כיום. על נאני (17 מיליון) ומייקל קאריק (18 מיליון ליש"ט) בזבזה יונייטד קצת הרבה יותר.
שניים משחקני הסיטי, יא יא טורה ודויד סילבה, עלו יותר מכל קשרי היונייטד גם יחד. על הספרדי שולם בקיץ סכום של 26 מיליון ליש"ט ועל הקשר האחורי מחוף השנה, שהצטרף בשנה שעברה לאחיו, שולמו 24 מיליון ליש"ט. אליהם מצטרפים ניג'ל דה יונג (18 מיליון ליש"ט), גארת בארי (12 מיליון) ואדם ג'ונסון (7.5 מיליון).
כוח החלוץ: קרלוס טבס או דימיטאר ברבאטוב
שתי הקבוצות שילמו סכומים גבוהים על חלוצים, אך בעוד הסיטי הלכה על אחד בעל יכולת מוכחת, קרלוס טבס, שגם סיפק מהר מאוד את התוצרת ונמצא כיום אולי בכושר הטוב בקריירה, על השאלה האם ההשקעה בדימיטאר ברבאטוב החזירה את עצמה, התשובה מעורפלת למדי.
כמעט 31 מיליון ליש"ט עלה הבולגרי ליונייטד ורק בעונתו הנוכחית, השלישית במועדון, הוא התחלי לספק את הסחורה, שעדיין רחוקה מאוד מזאת שמספק קרליטו. טבס אמנם עלה 40 מיליון ליש"ט אך הבקיע בעונתו הראשונה 29 שערים בכל המסגרות עבור הסיטי, לעומת 26 לברבאטוב שנתיים.
העונה התמונה שונה מעט, כאשר הארגנטיני מוביל את טבלת מלכות שערי הפרמייר ליג עם שבעה כיבושים, כשהבולגרי דולק אחריו עם שישה שערים.
סך הכל שילמה הסיטי על שחקני ההרכב שלה 168 מיליון ליש"ט לעומת 114.5 מיליון ליש"ט ביונייטד. הפרש של 53 מיליון, שעיקרו נובע משילוב שחקני בית בשדים האדומים, תופעה שאינה קיימת כרגע אצל היריבים בכחול.
יש לציין שכמה כוכבים בולטים יעדרו הערב, אם בגלל פציעה (וויין רוני) או השעייה בשל כרטיס אדום (עמנואל אדבאיור). אגב, על שניהם שולם סכום דומה, 25 מיליון ליש"ט.