תגובה חיובית ראשונה לפצצה שהטיל דייויד סטרן השבוע, שהודיע כי צמצום מספר הקבוצות היא אופציה, על מנת להתמודד עם ההפסדים של בעלי הקבוצות.
דבריו של הקומישינר בזכות הקיצוץ יוחסו למלחמה הפסיכולוגית שמנהל סטרן יחד עם בעלי הקבוצות נגד איגוד השחקנים, על מנת להבהיר להם כמה המצב חמור וכי הם חייבים להסכים להפחית בשכרם. החוזה עם האיגוד מסתיים בסוף השנה ובעלי הקבוצות רוצים להוריד את החלק של משכורות השחקנים מההכנסות, מקרוב ל-60 אחוזים, ל-45 אחוזים.
השחקנים מתנגדים לשינוי ומאיימים בשביתה שתפגע אנושות בליגה ב-2011/2012השביתה הגדולה הקודמת, שהשביתה למעלה מחצי עונה ב-1998/1999, פרצה על רקע דומה. לפי כל הפרשנים, המו"מ בין הצדדים צפוי להיכנס להילוך גבוה בתקופת פגרת משחק האולסטאר, בחודש פברואר.
סטרן זכה לתמיכה מכיוון בלתי צפוי, אחד מגדולי הכדורסלנים של הדור האחרון, ארוין "מג'יק" ג'ונסון.
"כמה זה יפגע בליגה אם נוריד את מספר הקבוצות? זה לא יפגע, זה אפילו ישפר את הליגה", אמר ג'ונסון, שבשבוע שעבר מכר את המניות שהחזיק בלוס אנג'לס לייקרס, הקבוצה אותה הוביל כשהיה שחקן.
כשמדברים על קיצוץ, הסכנה אורבת קודם כל לקבוצות המייצגות שוק טלוויזיוני קטן, כמו הסקרמנטו קינגס, בשורותיה משחק עומרי כספי. העיר סקרמנטו מדורגת במקום ה-19 מבין הערים המיוצגות ב-NBA מבחינת פוטנציאל צפיה. הבעיה הגדולה של הקבוצה היא אולמה הביתי המיושן, שמשך רק 13 אלף צופים בממוצע בשנה שעברה, הכמות השניה הכי נמוכה בליגה.
מלבד הקינגס, יש עוד שלושה מועדונים העשויים להיפרד מהליגה הטובה בעולם: ניו אורלינס הורנטס, שארלוט בובקטס וממפיס גריזליס.
בסוף השבוע, ימים ספורים לפני פתיחת הליגה, הטיל סטרן פצצה נוספת, שאמר כי שחקני ה-NBA צריכים לוותר על קרוב ל-800 מיליון דולר לשנה כדי שהקבוצות יחזרו למצב מאוזן. גם הקומישינר עצמו יודע כי מדובר בדרישה לא מתקבלת על הדעת מבחינת הספורטאים ב-NBA, אך כעסקן מנוסה הוא יודע ליצור תנאי פתיחה נוחים למו"מ.
הליגה שתיפתח בקרוב, נמצאת בסימן חגיגות לברון ג'יימס ושות' במיאמי, החיזוק של שאק להרכב הפנסיונרים בבוסטון והרכב הכוכבים המהודק בלייקרס. מאחורי הקלעים תתרחש מלחמת עצבים, שתוצאותיה תשפיע על הכיס של הרבה אנשים ועל עתיד ה-NBA.