קבוצות ספורט מישראל לוקחות חלק בטורנירים בינלאומיים מחוץ למדינה וזוכות באופן תמידי לאבטחת אישים צמודה על מנת לשמור על ביטחונם ולהגן על חייהם במהלך מסעותיהם בחו"ל. הביטחון הזה כבר לא יעמוד לרשות קבוצות הספורט.
במכתב שהוציא, ראש מנהל הספורט, ד"ר אורי שפר, לאיגוד הכדורסל, בו עדכן את היו"ר, שי שני, אודות ההחלטה החדשה, נכתב: שירות הביטחון הכללי שינה מדיניות בנושא אבטחת משלחות לחו"ל. אי לכך, החל מתאריך 1 בספטמבר 2011 לא יטופלו ותוסר אחריות לאבטחה לקבוצות היוצאות למשחקים במסגרות אירופה השונות. כמו כן, לא יטופלו קבוצות פרטיות שיוצאות לחו"ל בכל המסגרות".
"טיפול באבטחת נבחרת ישראל בכל הענפים יהיה ללא שינוי ויתבצע על פי החלטת ממשלה בנושא. לאור האמור לעיל, אין באפשרות משרד התרבות והספורט לסייע לקבוצות הלוקחות חלק בגביעי אירופה השונים", נכתב.
שני עצמו הגיב אף הוא לשפר במכתב חריף בו הבהיר את העמדה של איגוד הכדורסל בנושא והעלה מקרים מן העבר בהן קבוצות ישראליות היו בסכנה ולראיה משחקה של בני השרון באנקרה לפני כשנה וחצי וכן סדרת ההפגנות בחלק מאימוני ומשחקי מכבי תל אביב באירופה.
יש לציין כי האבטחה עד כה התבצעה ברובה בידי כוחות משטרה וביטחון מקומיים כאשר גם השב"כ באמצעות שגרירויות מקומיות היה אחראי על התיאום מול המקומיים.
במכתב המלא שהעביר היו"ר נכתב: "קיבלתי בתדהמה את מכתבך, החלטת הממשלה ושרות הביטחון הכללי נוגעת לתפיסתי בחוסר היגיון אם לא לומר חוסר אחריות. כידוע גם בימים כתיקונם וללא בעיות ביטחון השתתפו קבוצות ישראליות במפעלים בין לאומיים כרוכה בקשיים ועליות וזאת בשל הריחוק הגיאוגרפי וחוסר האהדה לישראל. לכך יש להוסיף את הקושי של קבוצות להחתים בשורותיהן שחקנים מקצוענים זרים, ברמות הגבוהות ביותר, בשל חששם וחשש משפחותיהם לחיות בישראל".
"קבוצות הכדורסל הישראליות כגון מכבי תל אביב, הפועל ירושלים, גלבוע גליל וכו' מייצגות בחו"ל את מדינת ישראל והספורט הישראלי לא פחות מאשר את עצמן. מיותר לציין שחלק מהיכולת המקצועית של הקבוצה נובע מהידיעה שביטחון השחקנים והצוות המקצועי מטופל בידיים הטובות ביותר".