האם ליגת העל בכדורסל נשים תיפתח השנה? זו השאלה שמעסיקה בימים האחרונים את חובבי הכדורסל בארץ. הערב (רביעי) התכנסו השחקניות בבית ההסתדרות בתל אביב על מנת לדון בפרטי ההסכם, כשמה שמפריע כרגע לקידום המשא ומתן היא המחלוקת החדשה שצצה במהלך היום, בעקבות דרישתן של השחקניות לקבל משכורת גם על הימים בהן שבתו.
בנוסף דורשות הבנות כי יוכנס לחוזה סעיף שמונע מהקבוצות, מהאיגודים ומכל גוף שהוא להגיש נגדן תביעה בגין השביתה. "בכל מקרה יתבעו אותנו כי לא אכפת להם מהשחקנית הישראלית ואנחנו חייבות שיהיה רשום במפורש בחוזה שאף אחד לא יוכל לתבוע אותנו", אמרה שחקנית בכירה שהגיעה לדיון.
כדורסלנית אליצור רמלה, שי דורון, שיתפה לפני תחילת הפגישה: "עד שזה לא ייגמר לא נוכל באמת לנשום. בגדול יש הסכם אבל עדיין נשאר סעיף אחד שמתווכחים עליו. אני מקווה שהצד השני ייקח אחריות, יעשה את המהלך הנכון ויוותר על הסעיף הזה ונוכל לסגור עניין ולהתחיל לשחק בליגה. המסמך הזה הולך להיות כזה שלא יהיה אפשר לשבור אותו ואנחנו נדאג לזה. למדנו כבר שצריך לעשות הכל בדרך הנכונה ולא לסמוך על מילה של האנשים".
במהלך הדיון הגיע ראש מנהל הספורט, אורי שפר, שלפי גרסת הבנות, ניסה לשכנע אותן שיסמכו עליו שלא תוגש נגדן כל תביעה. מספר שחקניות יצאו במהלך האסיפה כשהן לא מרוצות. לייני סלווין אף יצאה זועפת ומלמלה: "זה לא פייר". גם קטיה לויצקי יצאה אחריה בעצבים. קפטנית רמת חן, מיכל אפשטיין, מיהרה לצאת אחריהן בניסיון להרגיע את הרוחות.
דורון יודעת כי העונה הנוכחית "אבודה" מבחינת המאבק, אך מרוצה מהתוצאה הסופית: "ויתרנו על הרבה דברים אבל גם הרווחנו הרבה, סוף סוף כן סופרים אותנו. אני גאה בכל הבנות שנשארנו ביחד ולשניה לא מצמצנו. אם מסתכלים על השנה הזאת אז זה כישלון, אבל התמונה הגדולה מראה עתיד בו יהיו שתי ישראליות על המגרש וזה מה שחשוב. צריך להפחית את מספר הזרות לאורך השנים ולשפר את הכדורסל, כדי שאפילו לא יחשבו להביא זרות".
ראש מינהל הספורט, אורי שפר מסר לאחר הפגישה: "לא הגענו להבנות מלאות ולא ביקשתי מהן לחתום. העברתי את עמדתי ואעשה מאמץ לגשר על המחלוקות שנשארו פתוחות. שמחנו לשמוע שהאיגוד החליט שהוא מחדש את הליגה. ההחלטה לפתוח בשביתה היתה של הבנות והן אלה שצריכות להחליט לסיים את השביתה ואני מקווה שראשי הקבוצות יקבלו אותן בחזרה, באהבה למועדונים ונתחיל לראות כדורסל נשים כפי שראוי למדינת ישראל".