סערה גדולה התרחשה הערב (רביעי) באיגוד הכדורסל, במהלך הדיון בעניינם של מורן רוט ואלכס טיוס, שני השחקנים שלא התייצבו לנבחרת ישראל בקמפיין מוקדמות אליפות אירופה בקיץ. רעייתו של הרכז, נטלי רוט, תקפה את יו"ר האיגוד עמירם הלוי ומאמן הנבחרת ארז אדלשטיין והשתוללה במסדרונות האיגוד.
במהלך הפסקה בדיון, אשתו של רוט התפרצה על יו"ר האיגוד עמירם הלוי והטיחה בו: "פגעת לבעלי בפרנסה, למה הדיון הזה לא התקיים לפני חודשיים? החלטתם להעמיד אותו לדין מבלי לבקש ממנו את הצד שלו. אני לא אשתוק על זה, אגיש תביעה. זאת חוצפה".
נטלי רוט לא נרגעה ואחרי העדות של אדלשטיין, היא עברה לתקוף את מאמן הנבחרת: "בעלי היה יכול להוציא אישור רפואי בשנייה, אבל בחר לעמוד מולך כמו גבר אל גבר ואתה שמת עליו זין. למה העדת בדיון של מורן ולא של טיוס?". בשלב זה נטלי רוט מנעה מהמאמן הלאומי לצאת מהבניין. אדלשטיין ענה לה: "גברת, תכבדי אותי ותני לי לצאת מהבניין, אני לא מכיר אותך". אשתו של הרכז הוסיפה ושאלה: "למה לא הסכמת לאמן את הנבחרת ב-2005?".
רוט עצמו אמר בתום הדיון: "אני מכבד את בית הדין. יש הרבה אמוציות סביב הנושא כי חודשיים שלמים לא דיברתי ולא רציתי להתבטא. גורמים באיגוד אמרו הרבה דברים נגדי. אף אחד לא נתן לי שום זכויות בקריירה שלי, הגעתי ב-10 אצבעות לאן שהגעתי. כאב לי לשמוע שאמרו שאני משתמט. אני מאוד מקווה שהאמת תצא לאור ומאמין שזה הכיוון. אני יודע שבעבר הרבה שחקנים שוחררו מסיבות מקצועיות או רפואיות, ואני הצגתי את הבעיות הרפואיות שלי. מקווה שזה יתקבל. מרגיש שהקשיבו לי באוזן קשבת ואני מקווה שיש צדק במדינת ישראל".
עידו קוז'יקרו, שהגיע בתור עד של רוט, אמר: "לקחו את מורן ואלכס כשעירים לעזאזל למען יראו וייראו. לעולם לא העברתי ביקורת על שחקנים שמסיבות כאלה ואחרות לא להיות בנבחרת, זאת מדינה חופשית ואי אפשר להכריח אף אחד, במיוחד כשיש פציעה. בעבר הלא רחוק היו שחקנים מובילים בכדורסל הישראלי שבחרו לא להגיע לנבחרת, ואני לא זוכר כזה קרקס, או שרצו להשעות אותם. עשו להם נו-נו-נו והמשיכו הלאה".
"צריך לכבד את הבחירות שלהם, אי אפשר להאשים אותם בחוסר פטריוטיות", המשיך קוז'יקרו, שכיום משמש כמנהל במכבי חיפה, "צריך להפסיק את ציד המכשפות שנעשה כאן, להתנהג יותר בשפיות. זה באמת דבר מאוד חשוב לשחק בנבחרת, ואני בטוח שמורן ואלכס מבינים את זה, אבל הקרקס מיותר לחלוטין. לא מבין למה את מורן לא כיבדו ואת יוגב אוחיון כן, יש פה מישהו שמתסיס את הגזרה יותר מדי ואני לא רוצה לנקוב בשמות. צריך לצאת מפה עם מסר לדור הצעיר שזה חשוב להיות בנבחרת, אבל מצד שני זו דמוקרטיה ואף אחד לא חתום על חוזה להיות בנבחרת. זו זכות ולא חובה".
ארז אדלשטיין, מאמן הנבחרת, התבקש לספק את הצד שלו לסיפור: "לאמן את נבחרת ישראל ולשחק בנבחרת זה משהו משמח, חבל שאני נמצא פה בסיטואציה הזו. יש לי אכזבה גדולה מאוד שהגענו לכדי כך. החובה שלי כלפי הנבחרת היא להזמין את השחקנים הטובים ביותר שייצגו את מדינת ישראל - זו חובתי הראשונה. הדבר השני והבהרתי את זה למורן, הוא שהנבחרת היא לא פרטית לא שלי, לא של אבא שלי - היא של עם ישראל. אין לי שום סמכות מוסרית, לא קראתי שום תקנון ואני לא רוצה להגיע לרמה כזו מבחינת חזון וערכים. אין לי סמכות מוסרית לשחרר, אני רוצה לאמן בקמפיין הבא, אף שחקן שהחלטתי שראוי ללבוש את המדים לא ישוחרר. עקב הרצון הטוב, הפתיחות והיחסים נתנו למורן אופציה לנסות לשכנע אנשים אחרים, את מנכ"ל האיגוד.
אדלשטיין המשיך והסביר את השתלשלות העניינים, לפני שהחליט להוציא את התקשורת החוצה בצעד חריג: "ב-3 מפגשים מורן אמר שהוא לא רואה את עצמו בנבחרת. לא הסכמתי, אמרתי לו שאני צריך אותו ושהוא מתאים לשיטת המשחק שלי. יש דברים שלא אהבתי לשמוע בסיבות שלו לא לשחק בנבחרת. קשה לי להגיד את הסיבות, לא היה נעים לי לשמוע את הדברים, אני מכבד אותו ולכן לא אגיד את הדברים".
עו"ד טל רוטמן ממכבי תל אביב, שמייצג את טיוס, אמר: "השחקן הסביר והודיע לנבחרת מראש שהקיץ יהה קשה לו לשחק בנבחרת, יש נסיבות שעמדנו עליהן שמצדיקות את השחרור. היתה פה תקלה ואנחנו מצטערים עליה ולוקחים עליה אחריות. הוא לא נסע לחופש באקפולקו או נסע לשחק בנבחרת אחרת, הבקשה היתה אנושית והגיונית. טיוס לא היה מודע בזמן אמת למה שקרה ושלא העביר את כל המסמכים הרפואיים, בינו לבין הסוכן יש נתק. לבוא ולהפוך את הנבחרת למקום שמשחקים בו תחת איום של קנסות או עונשים זו טעות".
עו"ד טל אור, תובע האיגוד, הגיב: "היתה פה התחייבות של שני סוכנים של השחקן בפגישה רשמית באיגוד כי השחקן יתייצב בנבחרת ב- 15 ביולי, כלומר בהתחשבות בהסדרת התואר בארה"ב, שבועיים אחרי שאר השחקנים. ארז אדלשטיין הבהיר לכולם כי הוא לא משחרר אף שחקן ואף אמר את זה בשיחה אישית עם טיוס, גם לאחר שטיוס הסביר על הקורס הוא לא הסביר כלום על מצב רפואי והוא קיבל את הארכת הזמן. זה שהיה בנו לבין הסוכנים סכסוך כזה או אחר אז מדובר בעצימת עיניים של השחקן. לטעמי יש פה משהו תמוה לגבי הקצר בין הסוכנים לשחקן כי היו מספר הזדמנויות של התחייבויות כאלה ולא רק פעם אחת. היה פה מצג שהשחקן ישחק והאיגוד הסתמך על כך".
היועץ המשפטי של האיגוד, עורך הדין רונן ויינברג, דרש בכתב האישום נגד השניים הרחקה מארבעה משחקים בפועל ועוד לא פחות מעשרה משחקים על תנאי במקרה של עבירה דומה. כמו כן, היועץ המשפטי דרש שכל אחד ייקנס ב-30 אלף שקלים.