ביום שני הקרוב יכנס יו"ר איגוד הכדורסל, אבנר קופל, את ישיבת ההנהלה הראשונה שלו בתפקידו החדש כשעל סדר היום מספר מגוון של נושאים. הנהלת האיגוד המונה 39 חברים צפויה להתכנס באופן קבוע אחת לחודש וחצי, כאשר בפגישה הקרובה תתקבל ההחלטה על החזרת מוסד נשיאות האיגוד המעוגן בתקמון, כאשר מדובר למעשה ב-11 חברים שיתכנסו מדי שבוע לצורך החלטות אופרטיביות יומיומיות לניהולו השוטף של איגוד הכדורסל, בדומה למזכירות ההתאחדות לכדורגל.
בדיון הקרוב אף תקום ועדת גברים ו-ועדת נשים, שכל אחת מהן תמנה כ-16-15 חברים - 8 חברי הנהלה, 3 חברים מטעם הציבור שהם שאינם חברי הנהלה, יו"ר ועדה מטעם הציבור (שאינו חבר הנהלה) ו-3-4 מאמנים.
אבנר קופל מתכוון למזג בין תפקידים כפולים במנהלת ליגת העל ובאיגוד. למעשה, המשרדים בהם פעלה המנהלת עד כה ברחוב קרליבך בת"א יפונו, והמנהלת תפעל ממשרדי איגוד הכדורסל בשדרות יהודית בעיר. הנושאים הטכניים - דוברות, מערכות הפקה וכדומה יאוחדו. במנהלת ליגת הגברים, וגם בנשים, יישאר הדירקטוריון העצמאי שלמעשה מנהל את הליגה ומנכ"ל נפרד לכל מנהלת, שתהיה גם עצמאית בשיווק הליגה.
קופל מנסה להוציא לפועל רעיון חדש בנוגע לכדורסלנים המחוננים שמתגייסים לצבא, יוזמה שמפורסמת כאן לראשונה. על פי התוכנית, יו"ר האיגוד יפנה לשלטונות צה"ל כדי להגיע להבנה לפיה בוגרי האקדמיה לכדורסל שמסיימים את כתה י"ב יתגייסו כיחידה אחת של כ-24-25 כדורסלנים וישרתו בווינגייט. במהלך השירות הם יעבירו הדרכות לתלמידים, יישארו יחד במסגרת הצבאית ויוכלו להתאמן כיחידה אחת בצורה רצינית. כיום, כדורסלנים מצטיינים לאו דווקא מקבלים משבצת צבאית של "ספורטאי מצטיין" וגם אם כן, כל ספורטאי כזה משובץ ביחידה נפרדת עם לוחות זמנים שונים.
לאחר שיסיימו צבא, המטרה היא שאותם מצטיינים ששירתו 3 שנים יגיעו לנבחרת האולימפית (גילאי 21-23) לאחר שלמעשה התאמנו יחד כ-5 שנים רצופות. המהלך כבר החל, ובאיגוד מקווים לקבל תשובה משלטונות הצבא בתוך 3 חודשים.
עוד פרוייקט שנמצא בפתחו של האיגוד הוא הקמתו של בית נבחרות. אחת האפשרויות היא לעשות זאת בווינגייט, אבל באיגוד לא פוסלים מקומות נוספים שבהם יש אולם כדורסל ופנימיות מסודרות ברמה גבוהה, כולל בפריפריה.
לוועדת הכספים יצורף לראשונה חשב במשרה מלאה, ובנוסף יקומו 2 ועדות חדשות: ועדת תקנון שתורכב מאנשים בעלי השכלה משפטית שיבחנו את התקנות הקיימות ויתקנו תקנות חדשות, ו-ועדה רפואית שתתן את המענה בנושאים רפואיים, פיזיולגיים ובקרת סמים לליגה, ותעבוד בשיתוף פעולה עם רופא האיגוד. יש לציין שכיום אין בדיקות לגילוי סמים בליגת העל.
ביום שני הקרוב ימונו מאמנים לאומיים במתכונת הבאה: המינוי יהיה לשנתיים כמאמנים ול-4 שנים כראשי אגפים מקצועיים. אריק שיבק ימונה לנבחרת גברים ואלי לרבי אצל הנשים. המטרה היא שלאחר שהשניים יסיימו את תפקידם כמאמנים, הם למעשה ישארו שנתיים נוספות במערכת כראשי אגפים ויהיו מעורבים במינוי המאמנים הבאים. השניים יוצגו בפני ההנהלה ביום שני, ישוחחו עם החברים וכל אחד מהם יתן את ה"אני מאמין" שלו. השניים לא יעבדו במקביל בקבוצות, לא יוכלו לעבוד בתקשורת ויעבדו באיגוד במשרה מלאה.
הנהלת האיגוד גם מקווה למנות כבר בישיבה הקרובה מאמנים לנבחרת העתודה, האולימפית והנוער על מנת שהעבודה לקראת המשימות בקיץ הקרוב תחל בהקדם. שכר המאמנים יעמוד על פי שלושה ועד פי ארבעה ממה שהיה נהוג לפני כן, והם כאמור יעבדו באיגוד במשרה מלאה עם שכר חודשי קבוע לאורך כל השנה. גורמים באיגוד כבר פנו לאחרונה למספר מאמנים וההיענות עד כה מאכזבת. המועמדים העיקריים לנבחרת העתודה הם שרון דרוקר ודן שמיר, שמשמש היום כעוזרו של אריק שיבק בנבחרת הלאומית וייתכן שיבחר להישאר בתפקידו. בנבחרת הנוער צפוי להישאר אריאל בית הלחמי וזאת באופן חריג, למרות שהוא מאמן את בני השרון/הרצליה מליגת העל.
בנוסף, קופל מעוניין לאייש את תפקיד יו"ר הוועדה המקצועית. מדובר בתפקיד התנדבותי, ללא שכר,.והיו"ר פנה בין היתר לצביקה שרף, פיני גרשון ואפי בירנבוים.