מכבי ת"א פרשה ממנהלת הליגה באופן רשמי והודיעה ליו"ר שמוליק פרנקל על החלטתה הסופית. יו"ר הקבוצה שמעון מזרחי, שמכהן כדירקטור מטעם המועדון במנהלת מאז 2002, הגיש אחר הצהריים ליו"ר שמואל פרנקל מכתב התפטרות ולא ישתתף יותר בישיבות. מכבי כמובן לא תמנה נציג במקומו וכך למעשה יהיו 11 נציגי קבוצות במנהלת כאשר 12 קבוצות משחקות בליגה.
לפי שעה, גורמים במועדון שוקלים גם את המשך דרכה של הקבוצה בליגה, אך לא עושים זאת באופן מעשי כרגע. על פי גורמים במכבי, ההחלטה על הצעד נובעת מהתחושה כי רוב המהלכים בתקופה האחרונה הם מהלכים 'אנטי מכבי' ולא מהלכים בהכרח לטובת הליגה. שבעצם כמעט כולם במנהלת הם נגד מכבי. למשל, היום אמורה להתקיים הצבעה האם לקבל את המלצת וועדת המנהלת לעבור לשני מתאזרחים בעונה הבאה ומתאזרח בודד בעונה שלאחר מכן. מדובר בהחלטה שקרמה עור וגידים בגלל שהשנה לצהובים יש שלושה מתאזרחים (אגב, גם לאשדוד ומכבי חיפה יש 3 מתאזרחים בסגל ר.ג.).
"מטרת המנהלת להגביל את מכבי באופן לא ספורטיבי"
מכבי ת"א לא תגיע לישיבה מתוקף ההתפטרות וכמובן לא תשתתף בהצבעה. יש תחושה בקרב הצהובים שבהחלטה הזו ובהחלטות נוספות שנלקחו, המטרה היא פשוט התאגדות להחלשת מכבי, והצהובים החליטו כאמור לצאת מהעסק. היו"ר שמעון מזרחי, התייחס לנושא הזה במכתב ההתפטרות שלו וכתב: "כיום מנהלת הליגה מעוניינת לאמץ מגבלות חריגות נוספות בניגוד מוחלט לחוות דעתו של היועץ המשפטי של מנהלת הליגה ובניגוד לחוקי מדינת ישראל. כך לדוגמא עלתה על הפרק ההצעה להפלות בין אזרחים וותיקים של המדינה לבין אזרחים ועולים חדשים (המכונים ללא כל בסיס מתאזרחים), באופן ההופך את האחרונים למעין "אזרחים סוג ב'" ופוגע בזכויותיהם על לא עוול בכפם ובניגוד להוראות הדין".
מזרחי הוסיף במכתב: "מטרתן העיקרית של תקנות והגבלות אלה, אם לא היחידה, היא להקשות על פעילותה של מכבי ת"א בליגת העל ולהגבילה באופן לא ספורטיבי. כך לדוגמא נדרשות הקבוצות כיום להודיע על סגל השחקנים לפחות 28 שעות לפני כל משחק ליגה מבלי יכולת לשנות אותו, אפילו במקרה של פציעת שחקן לאחר מתן ההודעה כאמור. אין שום הגיון באיסור על החלפת שחקן שנפצע בהתראה קצרה וסבירה יותר, זולת העובדה שמעת לעת, מגבלה זו פוגעת במכבי ת"א".
היו"ר חתם את מכתבו בסעיף הבא: "מכבי ת"א לא תראה את עצמה כפופה להחלטות בלתי חוקיות ופסולות של מנהלת הליגה שהתקבלו בניגוד לדין". חשוב לציין כי לא מן הנמנע שמדובר בצעד ראשון שיוביל לצעדים נוספים. יש גורמים בתוך המערכת שחושבים שצריך לשקול הפסקת ההשתתפות בליגה המקומית למשך שנה או שנתיים. החל מהעונה הבאה הצהובים הולכים ליורוליג כליגה סגורה, עם 30 משחקים בעונה, 15 מהם בבית, כאשר אריות היבשת יגיעו לתל אביב. החלטה ללכת לליגת ה-VTB או לליגה האדריאטית כפי שהיה בעבר לא התקבלה וזה לא הכיוון כרגע.
גורם נוסף במכבי ת"א אמר: "למכבי ת"א יש את סגל השחקנים הגדול ביותר בליגה. זה ברור שהמגבלה הזו נועדה לפגוע במכבי, כדי שהקבוצות יתכוננו טוב יותר למשחקים מולה. אין לזה אח ורע בשום מקום". עוד נכתב במכתב כי "הקבוצות הקטנות השתלטו על הצבעות דירקטוריון מנהלת הליגה והן מנצלות לרעה את הרוב האוטומטי שמוקנה להן בדירקטוריון בכדי לקפח את זכויות קבוצות המיעוט. זאת, בין היתר באמצעות ניתוב כספי המנהלת לכיס הקבוצות 'הקטנות', באופן לא פרופרציונלי ולא שיוויוני מעל ומעבר למגיע להן לפי כל מבחן סביר שהוא".
מכבי כועסת: "חלוקת כספים לא שיוויונית"
מזרחי מתכוון בדבריו בין היתר להקצבות שהמדינה נותנת לטובת האבטחה במגרשים. כל קבוצה הגישה למנהלת את עלויות האבטחה שלה לשנה, המנהלת הגישה את העלויות הנ"ל, שהסתכמו ב-7.6 מיליון שקלים, וקיבלה על סמך זאת כ-30% מימון. במכבי ת"א ציפו שכל קבוצה תקבל את החלק היחסי שלה מהכסף אותו היא משקיעה במימון. למרבה הפלא, וועדת הכספים החליטה אחרת. על פי הנתונים, ארבע קבוצות קיבלו החזר של 100% מהוצאות ההבטחה שלהן ואילו מכבי ת"א קיבלה 17% בלבד.
בני הרצליה, למשל, דיווחה כי היא מוציאה 122,398 שקלים על אבטחה וקיבלה החזר של 100% על כל הסכום. מכבי ת"א דיווחה על הוצאה של שני מיליון ו-815 אלף שקלים והייתה אמורה לקבל החזר של 818,774 ש"ח. בפועל היא קיבלה רק 483,159 ש"ח. במכבי זועמים ולא מבינים איך מתקבלת החלטה לחלק את הכספים שווה בשווה בין קבוצות הליגה, כאשר ההוצאות הן לא ביחס שווה? בנוסף, המנהלת משכה סכום של חצי מיליון שקלים מהכסף שהועבר ע"י המדינה והעבירה אותו גם כן, שווה בשווה לקבוצות.
מדובר בתקדים, שכן מכבי תל אביב לא נקטה מעולם בצעד חריף שכזה, אלא רק איימה. השאלה היא איך תגיב מנהלת הליגה והקבוצות לצעד יוצא הדופן של מכבי תל אביב.