אבל כבד ירד על הכדורסל הישראלי ביום שבת עם היוודע דבר מותו של תנחום כהן מינץ. 'הענק השקט' נפטר בגיל 75 אחרי קריירה עשירה שכללה אליפויות, גביעים, הופעות בנבחרת ואפילו תרומה גדולה לצה"ל כשהיה אחד האחראים לפיתוח טנק המרכבה.
היום (שני) בצהריים הוצב ארונו בהיכל נוקיה ואנשי ספורט רבים, חברים מהקריירה הארוכה וגם אוהדים ומעריצים עברו בזה אחר זה ליד ארונו ונפרדו ממנו. בהמשך, תיערך ההלוויה בבית העלמין בקרית שאול, אליה צפוים להגיע מאות אנשים וביניהם ראשי מכבי ת"א, שחקני עבר רבים ונציגות גם מקבוצת הכדורסל הנוכחית של המועדון.
"כרעם ביום בהיר הגיעה הבשורה על פטירתו של תני כהן מינץ", אמר שמעון מזרחי בטקס קצר שנערך בהיכל, "קצרה היריעה לדבר על תני שהיה גדול קומה תרתי משמע. תני היה שחקן ציר בכל איבריו, הוא היה השחקן הישראלי הראשון ששיחק במדי נבחרת אירופה והייתי רוצה שהדור הצעיר יילך בדרכו של תני - בצניעות, בחוכמה ובמסירות. תנחומניי הרבים לכל משפחת כהן מינץ ומי יידע שלא תדעו צער".
לאחר מכן, אור כהן מינץ, בנו של תנחום כהן מינץ, אמר מספר מילים כשהוא חנוק מדמעות: ''כשהחזקתי את ידך ברגעיך האחרונים, הרגשתי כמו ילד קטן שמתפעל מחוזקו של אביו. לא האמנתי שהיום הזה יגיע. הרבה אנשים באו לחלוק לך כבוד. בדרכך השקטה הצלחת להגיע לרמות הגבוהות בכל דבר שעסקת. לא הצלחתי לפענח איך הצלחת לעשות את זה''.
''גם כלפיי חוץ וגם כלפי המשפחה, היית צנוע אבל המקום שתפסת היה ברור לכולם. לא לקחת לאף אחד את המקום, כיבדת את כולם, נתת כבוד לכולם. גם בלכתך מאיתנו עשית את זה בשעה הכי שקטה וצנועה בשבת. אתה אדם גדול וטוב לב וכך אזכור אותך תמיד".
יו"ר איגוד הכדורסל, עמירם הלוי, דיבר גם כן: "אני משתתף בצער המשפחה מטעם כל הכדורסל הישראלי. תני היה סמל לכדורסלן הישראלי, ואני מקווה שגם הדור הנוכחי ילך בדרכו''.
כהן-מינץ כיכב בשנות ה-60 וה-70 במכבי תל אביב ובנבחרת ישראל, ונמצא במקום התשיעי ברשימת הקלעים בכל הזמנים של הליגה הישראלית עם 5,851 נקודות בקריירה. מי שזיהה אותו היה יהושע רוזין שקלט את הפוטנציאל הגדול בעקבות גובהו.
עם השנים הוא הפך לאחד משחקני הפנים הכי טובים באירופה, וביסס את עצמו כקפטן הצהובים. תני, שאף קיבל את הכינוי "הענק השקט", זכה 3 פעמים בתואר ספורטאי השנה בישראל, והיה הכדורסלן הישראלי הראשון שנבחר לנבחרת אירופה ב-1971.
בסה"כ בתקופה שלו במכבי, כהן-מינץ זכה ב-9 אליפויות וכן ב-9 גביעי מדינה, ויחד עם טל ברודי הוליך את הצהובים לגמר גביע המחזיקות ב-1967. בנבחרת ישראל הוא רשם מספר הופעות באליפות אירופה ומדליית זהב במשחקי אסיה שנערכו בבנגקוק ב-1966.
מלבד ההצלחה הגדולה שלו על מגרשי הכדורסל, כהן-מינץ הצטיין בנוסף גם בזירה הצבאית. הוא שירת כקצין בחיל החימוש והיה מעורב בפרויקט המרכבה, כאשר את שירותו בצה"ל הוא השלים בשנת 1985 בדרגת אלוף משנה.