מצרכים:

  • 250 גרם פתיתים בצורת אורז - (סוגת)
  • 4 כפות שמן זית - (רמי לוי)
  • רבע כוס יין לבן
  • 50 גרם חמאה
  • 4 שיני שום פרוס – (מרינה פטריות)
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון חתוכות גס (מומלץ שני סוגים) – (מרינה פטריות)
  • תבליני זארובי פיצוחי הגליל:
  • מלח
  • רבע כפית פלפל לבן
  • רבע כפית פלפל שאטה
  • מעט אגוז מוסקט
  • 2 כוסות מים רותחים / ציר ירקות / ציר פטריות
  • 250 מל שמנת מתוקה 38%
  • פרמז׳ן בנדיבות – (רמי לוי)

להגשה:

  • שמן כמהין לבנות
  • פרמז׳ן 

אופן הכנת הריזוטו: 

  1. לטגן שום פרוס בסיר בינוני עם שמן זית וחמאה (שמן הזית מוסיף עוד טעם וגם מונע מהחמאה להישרף) ולהוסיף את הפטריות החתוכות גס.
  2. לערבב ולהוסיף את הפתיתים - יש ריח מושלם בבית עכשיו.
  3. בשלב זה אפשר גם להוסיף רבע כוס יין לבן, אך לא חובה.
  4. להוסיף את התבלינים ולפתוח אותם מעט בשמן - פלפל שאטה, פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט.
  5. להוסיף כוס מים רותחים ולערבב היטב, כשהמים מצטמצמים להוסיף פרמז׳ן בנדיבות ועוד מים ולערבב שוב ללא הפסקה על אש גבוהה עד שהמים מתאדים. התהליך אמור לקחת 5-10 דק. 
  6. להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב היטב
  7. להוריד מהאש ולהוסיף 25 גרם חמאה ולערבב
  8. להגיש בצלחות הגשה יחד עם פרמז׳ן ושמן כמהין לבנות