החתונה של שלומית מלכה ויהודה לוי, שנערכה במאי האחרון בחוות מעיין הנעורים בדרום, הייתה בכותרות במשך שבועות. ובכל זאת, חלק מהאורחים שכחו את הדבר החשוב ביותר - הצ'ק.

למזלם של בני הזוג, האורחים הצליחו לפצות על השכחה בעזרת השירות Easy2Give בו נעזרו בחתונה.

"על איזיטוגיב שמענו הרבה לפני החתונה. אצלנו השירות הזה היה מחייב כי התחתנו בחוות בודדים במדבר. לצורך העניין הכספומט הכי קרוב היה במרחק של חצי שעה נסיעה. כיוון שלא הייתה קליטה, לא יכולנו לשים עמדות, לכן שלחנו לאורחים לינק 24 שעות לפני החתונה והאמת היא שהיינו ממש מופתעים מכמות האנשים שבחרו להשתמש באיזי טו גיב. במשך כמה ימים לאחר החתונה, מספר אנשים ששכחו לשים צ'ק השתמשו בלינק. אנחנו לא מבינים איך לא עשו את זה קודם, זה חסך לנו מלא זמן, הקל עלינו ועל האורחים שלנו. השירות ברמה גבוהה מהתחלה ועד הסוף, ובסנכרון מושלם - איזי טו גיב ואיזי טו רסיב", אומר הזוג הטרי.

עונת החתונות נפתחת, ואיתה גם הכיסים של כולנו. יוקר המחייה או אחוז הגירושים הגבוה עדיין לא הניאו זוגות רבים מלחגוג את יום חתונתם בהפקת ענק. האורחים שמגיעים לחגיגה מוציאים סכומים גדולים כדי לעזור לזוג הצעיר לכסות את כל ההוצאות הרבות של מה שיהיה האירוע הגדול בחייהם.

כך נולד מיזם Easy2give, שאותו ייסדו גיא גיאור ושלום מיכאלשווילי - עמדה שמאפשרת לאורחי החתן והכלה להעניק את מתנת החתונה באשראי במקום בצ'קים הידועים. "המטרה שלנו היא להחליף את הצ'קים", אומר גיא גיאור, מייסד Easy2give, "אנחנו כל הזמן משתמשים באשראי אבל 80% מהמתנות בחתונה הן צ'קים, זה קצת פרימיטיבי".

כ-70% מהחתונות מתרחשות ב"עונת החתונות" שמתחילה במאי ומסתיימת בספטמבר, עובדה שמכבידה על כיסיהם של הרבה מאוד אנשים, ובעיקר על הצעירים. בסקר שערך מכון הסקרים פנלס ב-2014 עלה כי ישראלי ממוצע מתארח בכ-2-4 אירועים בשנה, כאשר הסכום הממוצע הגבוה ביותר שהוא נותן לזוג הצעיר הוא 650 שקלים והנמוך ביותר הוא 340 שקלים. מחצית מהאורחים טענו שהמתנה מכבידה עליהם, ולכן כ-35% יעדיפו לוותר על חתונות מסוימות.

חתונה, כסף (צילום: Fuse, Thinkstock)
בלי דאגות לאורחים ולבני הזוג | צילום: Fuse, Thinkstock

עמדות האשראי של החברה מפוזרים בכ-180 אולמות בכל רחבי הארץ. השימוש פשוט בהן פשוט: מכניסים את כרטיס האשראי, מקישים סכום והעמדה מוציאה למעניק המתנה דמוי צ'ק סמלי. הזוג מקבל את הסכום לחשבון הבנק שלו בתוך 48 שעות, יחד עם רשימה של נותני המתנה.

"זה הפתרון הפיננסי היחידי שקיים לאנשים שרוצים להגיע לאירוע וקשה להם מבחינה כלכלית. הם יכולים לחלק את הסכום לתשלומים, כאשר הזוג בכלל לא יודע שהסכום הוענק כך, כי הם מקבלים את הכסף בבת אחת", אומר גיאור ומסביר כי לאחר הענקת המתנה נשלחת חשבונית קבלה לנייד. הצ'ק הסמלי שיוצא מהעמדה, יכול להיכנס למעטפה עם ברכה.

"לא רצינו לשנות לאנשים את המנגינה המוכרת ואפשרנו להם לתת עדיין את הצ'ק. לחתן ולכלה השירות הזה מאוד נוח, ישראכרט מעבירה מחשבון נותני המתנה לחשבון מקבלי המתנה. כל עמדה של זוג נפתחת כמו בית עסק ומעבירים חיובים כמו חברת אשראי. הזוג לא צריך לבלות את השעות אחרי החתונה בספירת הכסף, כי הוא מגיע ישירות לבנק, מה שמאפשר להם לטוס מיד לירח דבש, מבלי להצטרך להפקיד בבנק את הסכומים". 

מה העלות של השימוש בעמדה?
"עלות הפעולה בתשלום אחד היא 6.90 שקלים, כאשר האורח בוחר לחלק לתשלומים, העמלה משתנה בהתאם לגובה הסכום ומספר התשלומים. בעלי השמחה כמובן מקבלים את כל המתנות ישירות לחשבון הבנק שלהם במלואן מבלי לדעת מי חילק לתשלומים ולכמה. הבנו שזה מעלה את ממוצע המתנות של הזוגות ב-35%, כי יותר קל לתת מתנה באשראי".

שיר מורנו ואורן מאור התחתנו באוקטובר לפני שנתיים ב"ביער" בחדרה, "שמענו על Easy2Give עוד לפני שבחרנו אולם, ולא היה ספק שנזמין אותם גם לאירוע שלנו. מחוויה אישית בחתונות של חברים, זה היה קל, פשוט, מהיר ונוח", אומרת שיר, "אני חושבת שלפחות 30% מהאורחים השתמשו בעמדה, ואין לי ספק שזה הקל עליהם מאוד. לפעמים אתה לא נושא איתך צ'קים או לא תמיד מספיק להוציא מזומן לפני האירוע. זו בכלל אופציה נהדרת לחלק לתשלומים מבלי שהזוג יודע אם חילקת או לא. גם בתור אורח וגם כבעל האירוע, זה השירות הכי נכון ויעיל. הכול מגיע אלייך מסודר ומתוקתק למייל, ואת לא צריכה לעשות רשימות כי הכל כתוב לך בצורה הכי מאורגנת".